Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη επεισόδια: Στη φυλακή μέχρι νεωτέρας ο «Ινδιάνος»
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Στη φυλακή μέχρι νεωτέρας ο «Ινδιάνος»

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Υπέρ της άρσης της προφυλάκισης ο εισαγγελέας με κριτήριο το αναξιόπιστο της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα.

Προφυλακισμένος μέχρι… νεωτέρας, παραμένει ο «Ινδιάνος», ο κατηγορούμενος ως βασικός δράστης της παρ’ ολίγον θανατηφόρας επίθεσης κατά του αστυνομικού της ομάδας «Δράση» στα σφοδρά επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Κι αυτό, γιατί η 13η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται τη σοβαρή υπόθεση, η οποία συγκλόνισε με την αγριότητά της το πανελλήνιο, αποφάσισε την απόρριψη, ως ουσία αβάσιμη, της προσφυγής κατά της προσωρινής κράτησης κατηγορουμένου, παραθέτοντας το σκεπτικό της απόφασης. Υπενθυμίζεται, ότι βίντεο από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, παρουσίασε ο συνήγορος του «Ινδιάνου», με τον ισχυρισμό ότι ο 39χρονος κατηγορούμενος- προφυλακίστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη- κατά τον επίμαχο χρόνο των βίαιων, αιματηρών γεγονότων της Νέας Σμύρνης, βρισκόταν στην Ελευσίνα και δεν υπήρχε ο χρόνος να προλάβει να φθάσει στον τόπο των επεισοδίων και να πάρει μέρος και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έγιναν γνωστές το βράδυ της Δευτέρας, στη διάταξή της, η δικαστική λειτουργός αναφέρει, ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βίντεοληπτικό υλικό, το οποίο έδωσε και στη δημοσιότητα ο συνήγορος του 39χρονου. Επισημαίνει, ακόμη, ότι, έως τώρα, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειές της, καθώς εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του, η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και κλήση μαρτύρων.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

Δεν προκύπτει χρόνος αναχώρησης

Αναφέρει δε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ίδια διάταξη: «Ακόμη και στην περίπτωση, που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου, η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά».

Ωστόσο, διαφορετική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «θα πρέπει να αρθεί η προφυλάκιση του κατηγορούμενου, με το σκεπτικό ότι «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

Η ένορκη κατάθεση του πρώην συγγενή του

Ειδικότερα, η εμπλοκή του στηρίζεται κυρίως στις ένορκες καταθέσεις του Γ.Α., εν διαστάσει συζύγου της αδελφής του κατηγορουμένου. Σημειωτέον, ότι τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η αδερφή του, ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, παρά την άρνηση τους, δημιουργώντας επεισόδια και απειλώντας τους, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στον κατηγορούμενο για την απομάκρυνση του από την οικία».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως λίγες ώρες μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, αλλά δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φέρεται να φορούσε κατά τη διάπραξη του αδικήματος, ενώ κάνει ενδελεχή αναφορά στην κατάθεση του μάρτυρα, που τον κατέστησε κατηγορούμενο: «Η μαρτυρία του, δεν είναι αξιόπιστη και τα κίνητρα του είναι διαφορετικά από την ουσιαστική αλήθεια. Προς τούτο συντείνει και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας, όταν είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση, για να ενημερώσει ότι στο Χολαργό έχει γίνει επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό εταιρείας security».

Νέα Σμύρνη επεισόδια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις