Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΚΕΔΕ: Θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: Θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΚΕΔΕ: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των πόρων των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον ενημερώσει σχετικά με ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των πόρων του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», αλλά και του νέου ΕΣΠΑ, θα ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη συνεδρίαση της 27ης/4 της εκτελεστικής επιτροπής. «Είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό τα θέματα που καίνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να σχεδιάσουν και να ωριμάσουν έργα, συνεπώς είναι απαραίτητη η δόμηση μιας τεχνικής βοήθειας στους δήμους».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αίτημα για συνάντηση «θα αποσταλεί άμεσα προς το γραφείο του πρωθυπουργού». Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΚΕΔΕ, συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Κατά την ΚΕΔΕ, «το νομοσχέδιο διαπνέεται από μία νέα, σύγχρονη οπτική για το θέμα των λαϊκών, πλην όμως υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως «συμφωνούμε οι περιφέρειες να αδειοδοτούν τους παραγωγούς, από εκεί και πέρα όμως η ευθύνη θα πρέπει να ανήκει στους δήμους όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δήμων των αστικών κέντρων».

Παπαστεργίου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις