Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αϋπνία λύση: Η μέθοδος που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα
PLUS

Αϋπνία λύση: Η μέθοδος που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Αϋπνία λύση: Η μέθοδος που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Λίγο το άγχος, λίγο οι γρήγοροι ρυθμοί στην πόλη και οι καθημερινές ευθύνες στην δουλειά, δε θέλει πολύ να σε πιάσει υπερένταση και να μην μπορείς να κοιμηθείς. Ο ύπνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό και είναι κρίμα να  τον στερούμαστε. Υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές αγωγές, βότανα ή γιατροσόφια της γιαγιάς. Ωστόσο εδώ θα δείτε μια απλή μέθοδο αναπνοών που ίσως σας βοηθήσει να διώξετε την αϋπνία και να βρείτε και πάλι τον ύπνο σας.

Η μέθοδος αυτή, όπως είπαμε παραπάνω, βασίζεται στις αναπνοές. Πιο συγκεκριμένα, στις αναπνοές, που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

Η μέθοδος των αναπνοών που χαμηλώνει τους ρυθμούς της καρδιάς

«Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», επισημαίνοντας: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες». Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.

Αναλυτικά η μέθοδος εφαρμόζεται ως εξής:

– Εισπνεύστε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα

– Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα

– Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα

Σε κάθε περίπτωση, εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να σας επηρεάζει, επισκεφθείτε έναν ειδικό, γιατί ο ύπνος είναι η φόρτιση νου και σώματος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις