Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Πότε αναμένεται να καταβληθεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Πότε αναμένεται να καταβληθεί

Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί στις αρχές Μαΐου. Η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, και συνήθως περί τη 10η ημέρα, που τον Μάιο «πέφτει» Δευτέρα. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο, είχε καταβληθεί στις 9 Απριλίου.

Δείτε ακόμη: Η Standard & Poors αναβάθμισε την Ελλάδα σε «ΒΒ» με θετικές προοπτικές

Παράλληλα, το δώρο Πάσχα για εργαζόμενους σε αναστολή αναμένεται να πληρωθεί έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου. Μάλιστα, όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε αναστολή για κάποιο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2021 θα πληρωθούν σε δύο δόσεις: Η πρώτη θα καταβληθεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ, για όσες μέρες βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας.

Η δεύτερη με βάση τον μισθό τους για όσο διάστημα εργάστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πως όσες περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου που καταβάλλεται από τον εργοδότη.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα

Ως δικαιούχοι του δώρου θεωρούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου είτε με σχέση ορισμένου χρόνου. Το δώρο υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου.

Για το ακριβές ποσό ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ξέρει αν η σχέση εργασίας του είχε διάρκεια όλη την παραπάνω χρονική διάρκεια. Τότε, δικαιούται τον μισό μισθό, εφόσον αμείβεται με μισθό, και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Στην περίπτωση που η εργασία δεν κράτησε για όλο το προαναφερθέν διάστημα, τότε ο εργαζόμενος θα λάβει αναλογία του δώρου με βάση το χρονικό διάστημα που δούλεψε. Επίσης, δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. Τέλος, δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις