Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Χανιά νεκροί: Επτά πρώην υπαλλήλους κάλεσε για κατάθεση ο Εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά νεκροί: Επτά πρώην υπαλλήλους κάλεσε για κατάθεση ο Εισαγγελέας

Γηροκομείο Χανιά νεκροί: Η εισαγγελική έρευνα δεν αποκλείεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των θανάτων.

Στην εισαγγελία για κατάθεση κλήθηκαν τουλάχιστον 7 πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου Χανίων, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς τουλάχιστον 68 ηλικιωμένοι κατέληξαν σε έναν χρόνο. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων.

Δείτε ακόμη: Πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου Χανίων καταγγέλλει: «Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν»

Η εισαγγελική έρευνα δεν αποκλείεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των θανάτων. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συνολικά έχουν πεθάνει 73 ασθενείς, εκ των οποίων 64 στο 2020 και 9 στο α’ τρίμηνο του 2021. Το ποσοστό θανάτων σε μία μονάδα 60 ατόμων ξεπερνά το 120%, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο δεν ξεπερνά το 20% υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Στους 73 θανάτους δεν περιλαμβάνονται θάνατοι που συνέβησαν μια εβδομάδα αφότου μεταφέρθηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι στα νοσοκομεία. Κι αυτό επειδή τόπος θανάτου δεν είναι το γηροκομείο, αλλά το νοσοκομείο.

Ερωτήματα για το πωλητήριο

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε αγγελία με πωλητήριο του οίκου ευγηρίας, προκαλώντας ερωτήματα.

Στην αγγελία αναφέρονται τα χαρακτηριστά του οικοπέδου και του κτιρίου, το οποίο τονίζει ότι πρόκειται για Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων. Μάλιστα στην αγγελία η ιδιοκτήτρια αναφέρει ότι οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτήν της την απόφαση ήταν κούραση μετά από 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Σε άλλη ιστοσελίδα με πωλήσεις ακινήτων αναφέρεται η μονάδα ως ξενοδοχείο ενώ η ανάρτηση της αγγελίας έγινε στις 15/4 ενώ ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια τονίζει πως δεν γνώριζε για την αγγελία με ημερομηνία 15/4. «Πρόκειται για παλιά αγγελία και ειλικρινά δε γνωρίζω πως ανανεώθηκε πρόσφατα. Ο οίκος ευγηρίας δεν πωλείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις