Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / 1821 Επανάσταση: Μια ιδιαίτερη επετειακή εκδήλωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

1821 Επανάσταση: Μια ιδιαίτερη επετειακή εκδήλωση

1821 Επανάσταση: Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Οι Βλάχοι τιμούν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία μέσα από το δημοτικό τραγούδι».

Μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Οι Βλάχοι τιμούν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία μέσα από το δημοτικό τραγούδι» διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων την Κυριακή 25 Απριλίου, από τις 8 έως τις 11 το βράδυ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Μιχάλη Μαγειρία και τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη. Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Φωτόπουλος, οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλειος Καϊμακάμης και Μιχαήλ Τρίτος, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Αναστασία Στεργιάδου, ο επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Βαβρίτσας, οι ομότιμοι καθηγητές του Α.Π.Θ. Αντώνιος Μπουσμπούκης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Δήμας, ο εκπαιδευτικός- ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Κωσταντινίδης, ο χοροδιδάσκαλος- ερευνητής Δήμος Bέρρος, ο χοροδιδάσκαλος- συγγραφέας Ιωάννης Τσιαμήτρος και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, χοροδιδάσκαλος ελληνικών παραδοσιακών χορών Αστέριος Σταμπουλής.

Βλάχος

Στη μουσική και το τραγούδι οι Νίκος Ζέρβας, Άγγελος Ζέρβας, Σάκης Φασούλας, Κώστας Ζέρβας, Αλέξανδρος Ζέρβας, Σωτήρης Γοργογέτας, Θεόδωρος Μουστάκας, Κώστας Αναγνώστου, Χρήστος Πούλιος, Χρήστος Κούτσιας, Κώστας Γκότζιας, Γιώργος Πράπας, Παναγιώτης Μπούσιος, Νίκος Μπούσιος, Δημήτρης Κοκκώνης, Τάσος Φουρλάκης και Θανάσης Δασκαλούδης. Την ευθύνη του συντονισμού θα έχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Νίκος Λαδιανός. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube από το κανάλι Zen Productions Gr και απευθείας από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (στην περιοχή μας από το «Ήπειρος TV1»).

Βλάχοι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις