Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Τζον Λένον – Γιόκο Όνο: Βγήκε ακυκλοφόρητο βίντεο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζον Λένον – Γιόκο Όνο: Βγήκε ακυκλοφόρητο βίντεο

Τζον Λένον - Γιόκο Όνο: Στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητο βίντεο του ΄69

Ακυκλοφόρητο βίντεο με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο έδωσε στη δημοσιότητα το John Lennon Estate. Το βίντεο δείχνει το ζευγάρι να κάνει πρόβα το «Give Peace a Chance», λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του τραγουδιού τον Μάιο του 1969. Το βίντεο, το οποίο αποτελεί δημιουργία του κάμεραμαν Nick Knowland και του ηχολήπτη Mike Lax, δείχνει τον Lennon και την Ono στο δωμάτιό τους, στο Sheraton Oceanus Hotel στις Μπαχάμες, σε μια χωρίς προετοιμασία ντέμο εκδοχή του περίφημου τραγουδιού.

Το βίντεο τραβήχτηκε το 1969

Με ημερομηνία 25 Μαΐου 1969 να αναγράφεται στο βίντεο, γίνεται λόγος για την πιο παλιά ηχογράφηση που ξέρουμε ως σήμερα του «Give Peace a Chance». Το συγκεκριμένο τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα από τον John Lennon και τη Yoko Ono στην περίφημη διαμαρτυρία Bed-in for Peace της 31ης Μαΐου στο Queen Elizabeth Hotel στο Μόντρεαλ. Η διαμαρτυρία Bed-in, αρχικά, ήταν προγραμματισμένη για τη Νέα Υόρκη, αλλά λόγω της καταδίκης στις ΗΠΑ, το 1968, του Lennon για χρήση κάνναβης μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο στις Μπαχάμες.

Ωστόσο, λόγω της διάταξης του δωματίου στο Sheraton Oceanus Hotel αναγκάστηκαν ο Lennon και η Ono να πάρουν την τελευταία στιγμή αεροπλάνο για Καναδά και να έχουν κάνουν εκεί τη διάρκειας μιας εβδομάδας εκδήλωση διαμαρτυρίας· επιπλέον, εκεί ήταν πιο κοντά στον αμερικανικό Τύπο. Το Σάββατο, 24 Απριλίου η Ono θα συμμετάσχει στη σειρά για τη John Lennon/Plastic Ono Band στο Tim’s Twitter Listening Party (του Tim Burgess) μαζί με τους Sean Ono Lennon, Klaus Voorman και άλλους φίλους και συνεργάτες της Plastic Ono Band.

Το πολυσυζητημένο βίντεο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις