Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συμπεριφορά γάτας: 5 σημάδια που μπορείς να εξηγήσεις
PLUS

Συμπεριφορά γάτας: 5 σημάδια που μπορείς να εξηγήσεις

Συμπεριφορά γάτας: 5 σημάδια που μπορείς να εξηγήσεις

Οι γάτες είναι παράξενα όντα. Κάθε τους κίνηση αποτελεί αίνιγμα, χωρίς ποτέ να μπορείς να καταλάβεις τι ζητάνε. Αναμφίβολα, έρχεται πάντα η στιγμή που θα συγκρίνεις τη γάτα σου με το σκύλο κάποιου άλλου και από την αρχή καταλαβαίνεις ποιο ζώο θα υπερισχύσει. Αυτό συμβαίνει, όχι μόνο, επειδή οι γάτες είναι πιο αυτόνομες από τους σκύλους, αλλά κυρίως επειδή δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε τη συμπεριφορά τους.

Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει τι σκέφτονται και αυτό συνήθως μπορεί να είναι πρόβλημα. Οι γάτες μία δική τους γλώσσα επικοινωνίας και αν την καταλάβεις και την κατανοήσεις, τότε όχι απλά θα μπορείτε να επικοινωνήσετε, αλλά θα είστε και οι καλύτεροι φίλοι. Παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της γατίσιας συμπεριφοράς, που τρόπον τινά οι άνθρωποι καταφέρνουμε να αντιληφθούμε.

5 από τις βασικές γατίσιες συμπεριφορές

1. Η ουρά

Όταν η ουρά της γάτας σου είναι σηκωμένη προς τα επάνω και στριφογυριστεί στο τέλος, τότε αυτό σημαίνει πως η γάτα σου είναι χαρούμενη.

2. Τα μάτια

Αν οι κόρες των ματιών της είναι διεσταλμένες, τότε αυτό δείχνει έντονα συναισθήματα. Συναισθήματα που είτε την κάνουν παιχνιδιάρα, είτε είναι ταραγμένη και τρομαγμένη ή νιώθει πως απειλείται. Αν μάλιστα το σπίτι σου είναι ένας καινούργιος χώρος για εκείνη σίγουρα θέλει τον χρόνο της για να συνηθίσει.

3. Τρίψιμο

Αν η γάτα σου τρίβεται επάνω σου σημαίνει πως έχει μαρκάρει την περιοχή της και σε θεωρεί κτήμα της.

4. Κινήσεις που μπορεί να κάνει

Όταν η γάτα σου βγάζει ελαφρά έξω τη γλώσσα της και γλείφει τον εαυτό της σημαίνει πως είναι ανήσυχη και στρεσαρισμένη.

5. Η «καμπούρα»

Όταν η γάτα καμπουριάσει και χαμηλώσει το κεφάλι είναι σε μια κατάσταση απόλυτης υπερέντασης και αναζητά το παιχνίδι με κάθε κόστος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις