Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθραία τσιγάρα: 9 συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη
ΕΛΛΑΔΑ

Λαθραία τσιγάρα: 9 συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Λαθραία τσιγάρα: Το ποσό που θα διέφευγε από τη νόμιμη φορολόγηση των κατασχεθέντων υπερβαίνει τις 329.000 ευρώ.

Επτακόσιες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα, 900 κιλά καπνού, αλλά και παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, σε σπίτι της Ξάνθης, βρήκαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Οι ίδιοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη εννέα συνολικά μελών του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνού, εκ των οποίων οι οκτώ είναι ΄Ελληνες και ο ένας αλλοδαπός. Οι φόροι που θα διέφευγαν από τα ταμεία του κράτους από τη στιγμή που τα λαθραία καπνικά προϊόντα έπαιρναν το δρόμο για τη μαύρη αγορά, υπολογίζονται σε 329.000 ευρώ. Έτσι και αυτό το ποσό προστίθεται στα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, που χάνει το κράτος κάθε χρόνο από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, που συνοδεύεται με φωτογραφίες και βίντεο από τα κατασχεθέντα, από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Για την υπόθεση, αναφέρει η Αστυνομία, συνελήφθησαν 8 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του τελωνειακού κώδικα. «Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η οργάνωση διέθετε δομή αποτελούμενη από ένα αρχηγικό μέλος και δύο υποομάδες, που δρούσαν αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, με σκοπό την παρασκευή και τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Έρευνες σε οικίες και αποθήκες

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνελήφθησαν τα 9 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός». Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έρευνες σε 7 οικίες και 3 αποθήκες που χρησιμοποιούσαν στις παραπάνω περιοχές, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 35.198 πακέτα λαθραίων τσιγάρων που περιείχαν συνολικά 703.960 τσιγάρα, 738,6 κιλά αρωματικού καπνού 3.137 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 156,85 κιλών, 6,5 κιλά ακατέργαστου καπνού,145,5 κιλά γλυκερίνης, αρωματικές ουσίες σε υγρή μορφή, χρηματικό ποσό 56.160 ευρώ και 9 κινητά τηλέφωνα.

Το παρασκευαστήριο καπνού για ναργιλέ

«Σε μία από τις προαναφερόμενες οικίες σε περιοχή της Ξάνθης», προσθέτει η Αστυνομία «εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, το οποίο διέθετε 3 μηχανές άλεσης και αεροστεγούς συσκευασίας, μία μπετονιέρα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και αντιασφυξιογόνο μάσκα. Επιπλέον κατασχέθηκαν 4 οχήματα, ένα από τα οποία διέθετε κρύπτες για την απόκρυψη και μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ στην κατοχή ενός συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή». Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός θα σταλούν στα αρμόδια τελωνεία.

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα που “χτυπούσε” στο κέντρο – Έχουν συλληφθεί πάνω από 200 φορές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις