Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 πληρωμή: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 πληρωμή: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 πληρωμή: Η Επιστρεπτέα 7 αποτελεί κατά ποσοστό 50% επιδότηση.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών για την 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Ενδεχομένως και από μεθαύριο Παρασκευή, οι δικαιούχοι να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, καθότι είναι πιθανό να εκκινήσει η καταβολή των ποσών από το κράτος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων να γίνουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε ακόμη: Πότε αναμένεται η πληρωμή για τις αναστολές Απριλίου

Η Επιστρεπτέα 7 αποτελεί κατά ποσοστό 50% επιδότηση, ενώ έγιναν δεκτές αιτήσεις από εταιρείες με άνοδο τζίρου το 2020 αν ανήκουν σε κλάδους που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα ισχύει το κριτήριο μείωσης του τζίρου κατά 20% το πρώτο 3μηνο του 2021, ενώ αναμένεται και η τελική υπουργική απόφαση.

Οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1η Ιανουαρίου 2018 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα πρέπει να μην έχουν αύξηση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019. Ο συγκεκριμένος όρος δεν θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, βάσει ΚΑΔ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών κτλ.

Εστίαση

Το μέτρο της Επιστρεπτέας διευρύνθηκε

Το μέτρο της Επιστρεπτέας διευρύνθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συμπεριληφθούν οι νέες επιχειρήσεις στους άμεσα πληττόμενους κλάδους που έκαναν έναρξη εργασιών από τον Δεκέμβριο 2019 έως και τον Ιανουάριο 2021 και οι οποίες έχουν αποκλειστεί σε κάποιον από τους δύο προηγούμενους κύκλους της Επιστρεπτέας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι επιλέξιμες, ανεξαρτήτως τζίρου.

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ, ενώ το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.

Τέλος, υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα , συμπεριλαμβανομένου για παράδειγμα του λιανεμπορίου, 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις