Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ανεργίας πληρωμή: Ο μήνας που θα «μπουν» λεφτά στο λογαριασμό σας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ανεργίας πληρωμή: Ο μήνας που θα «μπουν» λεφτά στο λογαριασμό σας

Πληρωμή επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ: Τότε θα γίνει η πληρωμή του

Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και θα συνεχιστούν μέχρι το Πάσχα οι πληρωμές, και οι δικαιούχοι λαμβάνουν συντάξεις, επιδόματα και αποζημίωση ειδικού σκοπού. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν 12,2 εκατ. ευρώ σε 500 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ,12 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 19.251 δικαιούχους για παροχές (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας) και 6.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 14 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

Από τον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, άδεια μητρότητας και προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς) την επόμενη εβδομάδα. Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).  Από την Παρασκευή 23 Απριλίου καταβάλλονται οι συντάξεις και ακολουθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικότερα τα ποσά και οι ημερομηνίες

Αναλυτικότερα ο πρώτος μήνας καταβολής της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο έγινε μέσα στον Απρίλιο ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας
  • έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις