Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο AstraZeneca παρενέργειες – Βρετανία: Τέλος η χορήγηση του στις έγκυες
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο AstraZeneca παρενέργειες – Βρετανία: Τέλος η χορήγηση του στις έγκυες

Εμβόλιο AstraZeneca: Ακύρωση των ραντεβού για τις έγκυες στην Βρετανία

Μια τεράστια απόφαση πήρε η Μεγάλη Βρετανία, που ενδέχεται να επηρεάσει και την πορεία του εμβολιασμού στις υπόλοιπες χώρες. Συγκεκριμένα, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που επήλθαν από το εμβόλιο της AstraZeneca, σταματάνε την χορήγησή του σε έγκυες. Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για τον εμβολιασμό των εγκύων με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca ακυρώνονται. Οι αρχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας επισημαίνουν ότι, οι γυναίκες που κυοφορούν, θα κάνουν τα εμβόλια είτε της Pfizer είτε της Μoderna.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»,  οι γιατροί καλούνται να ακυρώσουν όλα τα ραντεβού μετά την σύσταση των αρμοδίων αρχών. Οι αξιωματούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) σε επιστολή τους που απέστειλαν στην ιατρική κοινότητα , έδωσαν σαφείς οδηγίες ότι εάν δεν υπάρχουν εμβόλια των Pfizer και Moderna για τις έγκυες, τότε καλό θα ήταν να περιμένουν την σειρά τους για να λάβουν το ενέσιμο σκεύασμα όταν θα είναι διαθέσιμο.

Τι θα γίνει με όσες έκαναν την πρώτη δόση

Η επιστολή του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας υπογραμμίζει ότι οι έγκυες που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, θα πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Την προηγούμενη εβδομάδα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστήριξαν πως είναι 100 φορές πιο πιθανό να υποστεί κάποιος σπάνια εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση αν νοσήσει από κορονοϊό από ό,τι αν δεν νοσήσει, ενώ είναι 10 φορές πιο πιθανό να το πάθει από τον κορονοϊό αντί από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna και 8 φορές πιο πιθανό από ό,τι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις