Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2021 αριθμός εισακτέων: Πότε θα γίνει η ανακοίνωση, τι αναφέρει το υπ. Παιδείας
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021 αριθμός εισακτέων: Πότε θα γίνει η ανακοίνωση, τι αναφέρει το υπ. Παιδείας

Πανελλήνιες 2021 αριθμός εισακτέων: Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί τελικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου, που κατατέθηκαν την Τρίτη στη Βουλή, προσδιορίζονται «οι αρμοδιότητες των πρυτανικών συμβουλίων των ΑΕΙ σχετικά με τις επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας καθώς και με θέματα που αφορούν το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εξωτερικών χώρων των πανεπιστημίων», επισημαίνεται στο δελτίου τύπου.

Επίσης, «καταγράφονται οι κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού, που δύνανται να εφημερεύουν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο και περιγράφεται η διαδικασία ορισμού της αμοιβής των εφημεριών αυτών».

Τέλος, «αναπροσαρμόζεται, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, ο μέγιστος αριθμός των εξαμήνων φοίτησης, που τίθεται ως προϋπόθεση για φοιτητές τμημάτων ΤΕΙ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εφόσον περιλαμβάνονται πρακτικές, κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις».

Πανελλήνιες εξετάσεις

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες 2021 – Παράταση σχολικού έτους μέχρι Ιούνιο

Η ημερομηνία για το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων φαίνεται να έχει κλειδώσει, και είναι η 10η Μαΐου, ωστόσο η ημερομηνία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Πολλοί είναι οι μαθητές που σκοπεύουν να δώσου για τις Πανελλήνιες 2021, παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισαν αυτή την σχολική χρονιά. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει πάρει τις αποφάσεις της αλλά θα περιμένει την εξέλιξη όσον αφορά στην πανδημία ώστε να προβεί στις επίσημες ανακοινώσεις.

Στις 10 Μάη αναμένεται το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και η παράταση του σχολικού έτους καθώς και η προαγωγή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων χωρίς εξετάσεις. Οι σχετικές αποφάσεις θ’ ανακοινωθούν μετά το Πάσχα. Καταλυτική είναι η απάντηση που θα δώσουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων, αφού τα δεδομένα της πανδημίας επανεξετάζονται, ενώ για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε ακόμη: 
Στο “τραπέζι” η ελεύθερη κυκλοφορία και μετά τις 9 το βράδυ
VIRAL: Δημοτικός σύμβουλος στην Κόρινθο εμφανίστηκε σε τηλεδιάσκεψη… ξεβράκωτος
Άνοιγμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω στις 4 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις