Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Λονδίνο τοίχος μνήμης: Καρδιές και ονόματα χιλιάδων νεκρών του κορονοϊού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λονδίνο τοίχος μνήμης: Καρδιές και ονόματα χιλιάδων νεκρών του κορονοϊού

Λονδίνο τοίχος μνήμης:Ο εθνικός τοίχος μνήμης του Λονδίνου με καρδιές και τα ονόματα των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού.

Νational covid memorial wall. Ο εθνικός τοίχος μνήμης του Λονδίνου. Ένας τοίχος με καρδιές και τα ονόματα των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού.. Στις όχθες του Τάμεση ο τοίχος ύψους δύο μέτρων και μήκους σχεδόν 500 μέτρων. Ο τοίχος βρίσκεται στις όχθες του Τάμεση, ανάμεσα στις γέφυρες Ουέστμινστερ και Λάμπεθ, απέναντι από το βρετανικό κοινοβούλιο κι έξω από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας. Στις εικόνες που καταγράφουν οι Reuters ο κόσμος στέκεται συγκινημένος. Άλλοι ζωγραφίζουν μια καρδιά και γράφουν το όνομα του αγαπημένου τους που χάθηκε στην πανδημία. Ο τοίχος ύψους δύο μέτρων και μήκους σχεδόν 500 μ., μπορεί να μην καταφέρει να χωρέσει όλα αυτά τα ονόματα των νεκρών που θρηνούν οι Βρετανοί. Μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 149.000. Ο υψηλότερος τραγικός απολογισμός στην Ευρώπη.

Την ιδέα για τον τοίχο μνήμης είχε ο Ματ Φάουλερ, που έχασε κι εκείνος τον πατέρα του από τον κορονοϊό τον Απρίλιο του 2020. “Όταν βλέπεις όλες αυτές τις καρδιές κι αναλογίζεσαι τι αντιπροσωπεύει η κάθε μία, είναι τρομακτικό”, λέει. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ομάδας “Covid-19 Bereaved Families For Justice” (Οικογένειες Πενθούντων της Covid-19 για τη Δικαιοσύνη), που ζητά να γίνει επίσημη έρευνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. “Ως χώρα πρέπει να ασχοληθούμε μ’ αυτό που μας συνέβη, με το εύρος της απώλειας”, λέει η Τζο Γκούντμαν, συνιδρύτρια της ομάδας των περίπου 3.000 ατόμων που αποτελούν μέλη της.

man in black and red adidas t-shirt and blue knit cap raising his right hand people walking on sidewalk near white concrete building during daytime man in black and white jacket standing beside woman in black and white jacket man in black jacket standing near pink and white floral wall man in white long sleeve shirt holding black smartphone woman in black and blue shirt wearing brown hat pink and white hearts textile
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις