Αθήνα

°C

Πέμπτη

06

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηνίοχος 2021 – Φλώρος: «Έμπρακτο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τις Ένοπλες Δυνάμεις»
ΕΛΛΑΔΑ

Ηνίοχος 2021 – Φλώρος: «Έμπρακτο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ηνίοχος 2021 - Φλώρος: «Οι προκλήσεις αυξάνονται διαρκώς».

Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «δείχνει την υποστήριξη και το ενδιαφέρον του» για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Στο χαιρετισμό του στη σημερινή Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της διεθνούς αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 21» στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού υπογράμμισε το εύθραυστο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ότι «οι προκλήσεις αυξάνονται διαρκώς» και προσέθεσε: «Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις απαιτείται συνεργασία με χώρες που μοιράζονται κοινές αξίες και αμοιβαίο σεβασμό».

Δείτε ακόμη: Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία – «Θέλουμε την καλή γειτονία, αλλά δεν είμαστε αφελείς» 

«Είμαστε περήφανοι», συνέχισε, «για ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα. Κάθε διοργάνωση είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Κάθε χρόνο στην άσκηση συμμετέχουν όλο και περισσότερες χώρες. Έχουμε την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε με τους συμμάχους μας και να ανταλλάξουμε εμπειρίες».

Αρχηγός ΓΕΑ: Γινόμαστε πιο δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους στην Ανδραβίδα, και τόνισε ότι με την άσκηση «Ηνίοχος 21» αναδεικνύεται «η συνεργασία, δίδεται έμφαση στη διαρκή προσπάθεια και την εξάσκηση, και ενδυναμώνεται η κοινή αντίληψη» των χωρών που συμμετέχουν.

«Χρόνο με το χρόνο», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΑ, «από το ’80 έως σήμερα, ο “Ηνίοχος εξελίχθηκε σε διεθνή άσκηση αποδεικνύοντας την ανάγκη για προσαρμογή των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Ο αρχηγός ΓΕΑ σημείωσε πως μέσω της συνεργασίας «γινόμαστε πιο δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις με αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης, διαλειτουργικότητα και συνέργειες» και προσέθεσε: «Σε αυτή τη βάση σχεδιάστηκε η άσκηση “Ηνίοχος 21” με τη συνεργασία πάνω από 100 αεροσκαφών από τις συμμετέχουσες χώρες, με μέσα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις