Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σκουριά στα ρούχα – πώς φεύγει: Φυσικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε
PLUS

Σκουριά στα ρούχα – πώς φεύγει: Φυσικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε

Σκουριά στα ρούχα - πώς φεύγει: Σαν γενική παραδοχή, είναι πιο εύκολο να καθαρίσεις ένα λεκέ από σκουριά τη στιγμή που εμφανίζεται.

Οι λεκέδες από σκουριά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε τους αντιμετωπίζεις σε ύφασμα, είτε σε πλακάκια και άλλες επιφάνειες του σπιτιού, είναι πολύ δύσκολο να τους αφαιρέσεις εντελώς. Σαν γενική παραδοχή, είναι πιο εύκολο να καθαρίσεις ένα λεκέ από σκουριά τη στιγμή που εμφανίζεται, ώστε να μην προλάβει να κατακαθίσει.

Ιδιαίτερα για το πώς βγαίνει η σκουριά από τα ρούχα, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και έχουν προταθεί πολλές σπιτικές συνταγές. Κάποιες από αυτές θεωρούνται πιο αποτελεσματικές, ενώ άλλες ίσως θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματικές.

Ρούχα

Καθαρισμός με λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα μαγικό υλικό, το οποίο όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Ανήκει στην κατηγορία των φυσικών υλικών που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό πολλών αντικειμένων στο σπίτι. Έτσι, το λεμόνι μπορεί να είναι και η απάντηση στο πώς βγαίνει η σκουριά από τα ρούχα. Υπάρχουν 2 προτεινόμενες συνταγές με λεμόνι, αλλά και οι δύο είναι απλές στην υλοποίηση.

Καθαρισμός με ξύδι

Το λευκό ξύδι μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από πολλών ειδών λεκέδες, τόσο στα ρούχα, όσο και στις επιφάνειες του σπιτιού. Φυσικά, το ξύδι είναι όξινο και γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολύ ευαίσθητα υφάσματα, όπως άλλωστε ισχύει και για το λεμόνι.

Καθαρισμός με πατάτα

Η πατάτα θεωρείται ως ένα αρκετά αποτελεσματικό υλικό απέναντι στη σκουριά. Έχει βρεθεί πως απαντά στο ερώτημα του πώς φεύγει η σκουριά από τις επιφάνειες του σπιτιού. Επίσης, πολλές φορές δοκιμάζεται και για τον καθαρισμό σκουριάς από τα ρούχα. Θεωρείται ακίνδυνη για τα περισσότερα υφάσματα και η συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις αναλύεται στη συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις