Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2021 για ανέργους: Πότε θα καταβληθεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2021 για ανέργους: Πότε θα καταβληθεί

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα 2021 για ανέργους: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής.

Έχει αρχίσει η καταβολή των ποσών της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Κόσμος

Δείτε ακόμη: ΥΠΟΙΚ: Ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Άνω των 15 δισ. ευρώ

ΟΑΕΔ: Πότε θα πραγματοποιηθεί  η πληρωμή

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 12 Απριλίου έως 9 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr – Εργασία και ασφάλιση – Ανεργία – Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Κόσμος μάσκα

ΟΑΕΔ: Στις 19/04 λήγουν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή έχει μηδενικό κόστος και διαχειριστικό βάρος για τις επιχειρήσεις, καθώς οι ασκούμενοι αποζημιώνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ, και δεν ενέχει κρατική ενίσχυση.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος.

ΟΑΕΔ

Δείτε ακόμη:

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε ωράρια, συνδικαλισμό, γονικές άδειες
Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις του επιδόματος των 400 ευρώ
Περισσότεροι δικαιούχοι για το voucher των 200 ευρώ – Πώς θα κάνετε αίτηση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις