Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρισμός από Σερβία 2021: Πότε θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός από Σερβία 2021: Πότε θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Τουρισμός από Σερβία 2021: Ανοίγει ο δρόμος και η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Σέρβους ταξιδιώτες από τις 19 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, διευκρίνισε ότι η είσοδος των Σέρβων στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία. Ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγιεβιτς ανέφερε επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη σερβική αρχή ή αρνητικό PCR τεστ όχι παλαιότερο των 72 ωρών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, 24 ώρες από το ταξίδι στην Ελλάδα, ανέφερε στο Tanjug ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Ελληνικά νησιά

Δείτε ακόμη: Σχέδιο για covid free ελληνικά νησιά με πληθυσμό ως 10.000: Θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα, κατ εξαίρεση, για τους πολίτες της Σερβίας πριν από το Πάσχα με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Σερβίας έχει ήδη εμβολιαστεί. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε τότε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν.

Νησί Ελλάδα

Eπόμενη στην λίστα είναι η Ρωσία

Εν τω μεταξύ, σειρά επαφών με εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού στη Ρωσία πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που βρίσκεται από χθες στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι αναγνωρίζει το εμβόλιο Sputnik V. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο υπουργός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ άλλων και με εκπροσώπους τουριστικών ομίλων και πρακτορείων από τη Ρωσία, όπως οι Tez Tour, Mouzenidis Travel, Biblio Globus, Pegas, Ambotis, Coral και TUI.

Σήμερα Πέμπτη θα συναντηθεί με τη Zarina Doguzova, επικεφαλής της oμοσπονδίας των tour operators της Ρωσίας (Rostourism) και τον Ρώσο υφυπουργό Μεταφορών Dmitriy Zverev. Οπως διαπιστώνεται αρμοδίως, το ενδιαφέρον στη Ρωσία για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, μετά και το περυσινό επιτυχημένο άνοιγμα της αγοράς στη χώρα μας, είναι εντονότατο.

Νησί Ελλάδα

Δείτε ακόμη:

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Στα προπύλαια φοιτητές και καθηγητές
Ιερώνυμος: Πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης ο εμβολιασμός
Αυτά είναι τα νέα υπερσύγχρονα σκάφη του Λιμενικού- Κόστισαν 55 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις