Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρνητές self test: Αυτόφωρο ζητά o εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές self test: Αυτόφωρο ζητά o εισαγγελέας

Αρνητές self test: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και το κάλεσμα προς τους μαθητές να μην κάνουν τα self test.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Επίσης καλούν τους γονείς μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις σε διευθυντές σχολείων για τον ίδιο λόγο. Ο εισαγγελέας ζητεί από την αστυνομία να διακριβώσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της “διέγερσης σε ανυπακοή” και να προχωρήσει σε συλλήψεις αντιδρώντων, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο διευθυντής αρνήθηκε την είσοδο του μαθητή

Αφορμή αποτέλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε χθες μεσημέρι έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ γονιών και του διευθυντή του σχολείου. Όπως έγινε γνωστό , ένας από τους μαθητές του σχολείου αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test για τον κορονοϊό και ο διευθυντής του σχολείου, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, του αρνήθηκε την είσοδο. Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο. Προκλήθηκε μικροένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και του διευθυντή και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου.

Η κ. Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα από την οποία ξεκίνησε το θέμα είπε στο Mega,

 “Έχω περάσει και εγώ κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση το νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self-tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self-test. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self-test”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις