Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Εξαφανίστε την δυσοσμία με μερικές συμβουλές
PLUS

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Εξαφανίστε την δυσοσμία με μερικές συμβουλές

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να διώξετε την δυσοσμία από τον χώρο σας.

Το τσιγάρο αφήνει μία δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι, είτε καπνίζεις εσύ είτε κάποιος άλλος μέσα στον αγαπημένο σου χώρο. Έχει την τάση, όχι μόνο να φορτώνει με άσχημη μυρωδιά τα μαλλιά και τα ρούχα σου, αλλά και να κολλά σαν μαγνήτης στο σπίτι σου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κόλπα που σίγουρα θα ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα καλύτερα θα «εξοντώσουν» την τσιγαρίλα στο πι και φι.

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Να αερίζεται τους χώρους

Καλό θα ήταν να ανοίγεις το σπίτι σου να αερίζεται σε καθημερινή βάση. Άνοιξε πόρτες και παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας. Σίγουρα είναι προτιμότερο από το να βγαίνεις να καπνίζεις έξω μέσα στον καταχείμωνο.

Σαλόνι

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Να αδειάζεις το σταχτοδοχείο

Να αδειάζεις πάντα το σταχτοδοχείο και να το πλένεις ακόμα και αν έχει μία γόπα μέσα. Φεύγοντας από το σπίτι, να πετάς και τα σκουπίδια.

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Σκόνη σε μυρωδίες

Ακόμα και ένα – δύο τσιγάρα είναι αρκετά για να μυρίσει το σπίτι σου τσιγαρίλα. Στο εμπόριο υπάρχει σκόνη με διάφορες μυρωδιές για να τη βάζεις μέσα στο τασάκι σου, προκειμένου να αλλάζεις την ατμόσφαιρα. Αγόρασέ την!

Κοπέλα παράθυρο

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Βράσε φέτες μήλου και ξυλάκια κανέλας

Για να μυρίζει το σπίτι σου όμορφα, μπορείς να βράσεις φέτες μήλου και ξυλάκια κανέλας. Έτσι, αυτή η όμορφη μυρωδιά θα μεταφερθεί γρήγορα σε όλο το σπίτι.

Καναπές

Πώς να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι: Λευκό ξύδι

Αποτελεσματικό επίσης είναι και το λευκό ξύδι. Βάλ’ το σε ένα μπολάκι την ώρα που καπνίζεις. Όταν αδειάσεις το τασάκι, χύσε και το ξύδι. Εξίσου αποτελεσματικά είναι επίσης, η μαγειρική σόδα και το κατακάθι του καφέ.

Κόσμος σαλόνι

Να πλένεις ριχτάρια και κουρτίνες

Να πλένεις τα ριχτάρια και τις κουρτίνες τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο ή όποτε εσύ κρίνεις απαραίτητο. Κάποια φυτά είναι επίσης αποτελεσματικά στο να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, όπως η αράχνη.

Να αρωματίζεις τα ρούχα

Σχετικά με τα ρούχα, φρόντισε να τα αερίζεις και να τα αρωματίζεις με αιθέρια έλαια. Για να μην πάρουν τη μυρωδιά του τσιγάρου και τα υπόλοιπα που έχεις στο δωμάτιο, τοποθέτησε τα στην ντουλάπα σου με ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο.

Σαλόνι

Δείτε ακόμη:

SOS από επιστήμονες: Γυμναστείτε, είναι “υπερόπλο” κατά της Covid
Το “θαυματουργό” ρόφημα με κρόκο Κοζάνης για απώλεια κιλών!
Πείτε “αντίο” στον πονοκέφαλο με αυτό το βότανο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις