Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Αλγόριθμοι Facebook: “Κατέβηκε” σελίδα πόλης λόγω… ονόματος
PLUS

Αλγόριθμοι Facebook: “Κατέβηκε” σελίδα πόλης λόγω… ονόματος

Αλγόριθμοι Facebook: Η σελίδα της πόλης εξαφανίστηκε από το Facebook στις 19 Μαρτίου χωρίς καμία προειδοποίηση ή προφανή λόγο

Ο αλγόριθμος του facebook θεώρησε προσβλητικό το όνομα της πόλης Bitche (σ.σ.bitch, σκύλα στα αγγλικά) των 5.000 κατοίκων στη βορειοανατολική Γαλλία και κατέβασε τη σελίδα τον περασμένο μήνα, χωρίς εξήγηση. Την Τρίτη, μετά από πολλές αναφορές για τον αποκλεισμό από το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο αποκατέστησε τη σελίδα Ville de Bitche. Ο δήμαρχος, Benoît Kieffer, έγραψε σε ανάρτησή του «Το όνομα της πόλης μας φαίνεται να υποφέρει από κακή ερμηνεία… το πιο εκπληκτικό είναι ότι το Facebook χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να το διορθώσει. Ο πρόεδρος/γενικός διευθυντής του Facebook France μόλις ήρθε σε επαφή μαζί μου για να μου πει ότι η σελίδα Ville de Bitche δημοσιεύεται ξανά και να ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε”.

Δείτε ακόμη: «Μάνια Τέκου»: Το ψεύτικο προφίλ που βύθισε στο “πένθος” τους χρήστες

Το Facebook ανέφερε στον Guardian ότι η σελίδα δεν δημοσιεύθηκε λόγω λανθασμένης ανάλυσης από τα συστήματά της και έχει πλέον αποκατασταθεί. Η σελίδα της πόλης εξαφανίστηκε από το Facebook στις 19 Μαρτίου χωρίς καμία προειδοποίηση ή προφανή λόγο. Στο διάστημα αυτό, το προσωπικό του δημαρχείου δημιούργησε μια νέα σελίδα, Mairie 57230,  δηλαδή ο ταχυδρομικός κώδικας της πόλης, για να ενημερώνει τους κατοίκους της με τις τοπικές ειδήσεις και πληροφορίες.

Μετά την αποκατάσταση της σελίδας από το Facebook, ο δήμαρχος της πόλης είπε πως “εγώ και οι συμπολίτες μου θα ήθελα να προσκαλέσω ταπεινά τον Mark Zuckerberg και τον πρόεδρο του Facebook της Γαλλίας στην υπέροχη πόλη μας. Μαζί, μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη των συμπατριωτών μας και των Αμερικανών φίλων μας που ήρθαν από τη Νότια Καρολίνα για να απελευθερώσουν την πόλη μας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις