Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασίλης Δοσούλας ατύχημα 1994: Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα, 27 χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Δοσούλας ατύχημα 1994: Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα, 27 χρόνια μετά

Βασίλης Δοσούλας ατύχημα 1994: Συγκινεί ο πατέρας του Βασίλη Δοσούλα περιγράφοντας τον ακρωτηριασμό του από το ιπτάμενο δελφίνι το 1994.

Τον πατέρα του Βασίλη Δοσούλα, Απόστολο, ο οποίος πριν αρκετά χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον σοκαριστικό ατύχημά του, φιλοξένησε στην εκπομπή της “Η φωτογραφία της ζωής μου” η Μαριάννα Τουμασάτου. Ήταν Αύγουστος του 1994 στο Τολό, όταν ο 10χρονος τότε Βασίλης ψάρευε μαζί με τον πατέρα του και τον θείο του. Ξαφνικά ένα ιπτάμενο δελφίνι έρχεται καταπάνω τους με ταχύτητα 32 κόμβων και συγκρούεται με τη βάρκα τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι έλικες του δελφινιού ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν να “συγκολλήσουν” στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά. Το ατύχημα συγκλόνισε το πανελλήνιο και καλύφθηκε από τα μέσα και τον Τύπο της εποχής.

Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα του

Ο πατέρας του δακρύζει, μιλώντας για εκείνη τη μέρα… λυγίζει κι ας έχουν περάσει 27 χρόνια. “Είδα το παιδί μου να μελανιάζει” λέει εμφανώς συγκινημένος. Όταν μίλησε στο γιο του για τα προσθετικά μέλη που θα βοηθούσαν την κατάστασή του, εκείνος τον ρώτησε: “Σαν τον Ρόμποκοπ μπαμπά;”. “Ναι Βασίλη, κάπως έτσι”, του απάντησε. Τόσο ο πατέρας του Βασίλη, όσο και η Μαριάννα Τουμασάτου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, με τον πρώτο να περιγράφει αναλυτικά την τιτάνια προσπάθεια του ίδιου όσο και των γιατρών.

Βασίλης Δοσούλας ατύχημα 1994: Τι συνέβη στις 12 Αυγούστου

O Βασίλης, ο πατέρας του και ο θείος του είχαν πάει για ψάρεμα με τη βάρκα στο Τολό. Ήταν η τελευταία μέρα των διακοπών τους. Πάνω που μάζευαν την τελευταία πετονιά και ετοιμαζόντουσαν να φύγουν, εμφανίστηκε το δελφίνι. «Άλλαξε δρομολόγιο το ιπτάμενο δελφίνι. Πήγαινε προς τα βράχια, στην ξηρά. Δεν υπήρχε σωτηρία. Πάλι καλά που πέτυχε εμάς (τη βάρκα), γιατί έχουν μηχανισμό που σταματά αυτόματα την ταχύτητα του σκάφους. Δεν είχε μειώσει όμως κόμβους, οπότε αν έπεφτε στα βράχια θα ήταν χειρότερο. Πέρασε ανάμεσα από δύο ψαρόβαρκες και ήρθε σε εμάς. Μετά από εμάς ήταν τα βράχια» είπε ο Βασίλης το 2019 στην Ελεονώρα Μελέτη.

«Θυμάμαι να έρχεται καταπάνω μας το δελφίνι και τον πατέρα μου να ωρύεται». Τα υπόλοιπα τα έχει διαγράψει η μνήμη του και δεν μπορεί να ανακαλέσει τι συνέβη μετά από αυτό. Μόνο ό,τι του είπαν από περιγραφές.  «Με είχαν βρει να κρατιέμαι με το αριστερό μου χέρι από μία σημαδούρα και με το κεφάλι μέσα στο νερό. Απορώ πως δεν πνίγηκα. Με μαζέψανε, με έβαλαν σε μία ψαρόβαρκα όπου ήταν μέσα ο πατέρας και ο θείος μου, μου έδεσαν τα πόδια και με πήγαν στο Ναύπλιο».

«Η μητέρα μου το είδε και σε όνειρο. Ξύπνησε πολύ αναστατωμένη, είδε ένα πάρα πολύ περίεργο όνειρο και είχε απορία να μάθει πού είμαστε, τι κάνουμε και γιατί έχουμε αργήσει. Έτσι έμαθε τι είχε συμβεί» είπε στην εκπομπή ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος υπεβλήθη σε σειρά επεμβάσεων.

Έγιναν πάρα πολύ καλές επεμβάσεις

«Έγιναν πάρα πολύ καλές επεμβάσεις. Έγινε πολύ καλή δουλειά. Στην αρχή έπρεπε να σταθεροποιηθούν τα κόκαλα μέσα στα πόδια και μετά έπρεπε να έρθω απευθείας Αθήνα για να γίνουν συμμαζέματα. Δύτες έπεσαν και βρήκαν το χέρι. Αν ήταν σε ποταμίσιο νερό δε θα είχαν πρόβλημα, θα ήταν πιο αναπτυγμένο. Αλλά το θαλασσινό νερό κάνει ζημιά».  Μετά την Ελλάδα, ταξίδεψε στην Αμερική για να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις και να τοποθετηθούν προσθετικά μέλη, ενώ μεγαλώνοντας πέρασε στο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Δεν πήρε ποτέ πτυχίο, επειδή κατάλαβε ότι με τα μαθηματικά δεν τα πήγαινε καλά. Σήμερα έχει από κοινού μία επιχείρηση με την αδερφή του. «Δεν κάνω κάτι φοβερό. Προσπαθώ να βρω πώς θα επιβιώσουμε σε αυτή τη χώρα σαν οικογένεια. Βοηθάω την αδερφή μου με το μαγαζί της με τα ρούχα, εγώ έφτιαχνα δερμάτινες τσάντες, οπότε το έχουμε βάλει σε καλές βάσεις. Αν λύσουμε και κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα θα είμαστε οκ»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις