Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορίνα Λαβράνου Γαύδος: Τα σπαρακτικά λόγια του συντρόφου της 27χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Κορίνα Λαβράνου Γαύδος: Τα σπαρακτικά λόγια του συντρόφου της 27χρονης

Κορίνα Λαβράνου Γαύδος: H μοιραία πτώση στο γκρεμό που στοίχισε τη ζωή στην 27χρονη Κορίνα...

Ασύλληπτο παραμένει το μέγεθος της τραγωδίας που σημειώθηκε πριν δύο ημέρες στη Γαύδο, με θύμα την 27χρονη Κορίνα. Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Βαθύ Σελί, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε με τον σύντροφό της έπεσε στο γκρεμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, αλλά “λύθηκε” το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό πριν οι δύο επιβάτες προλάβουν να αντιδράσουν. Ο 40χρονος κατάφερε να απεγκλωβιστεί και σκαρφάλωσε τον γκρεμό προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια, αφού το κινητό του δεν είχε σήμα στο σημείο που βρισκόταν προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Τελικά, μεταφέρθηκε τραυματισμένος αρχικά στο ιατρείο του νησιού ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη, με αεροδιακομιδή, όπως έγινε γνωστό, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Δυστυχώς, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, ήταν πολύ αργά για την 27χρονη Κορίνα, με τον σύντροφό της να είναι σε κατάσταση σοκ. “Και εάν την ήξερες ήταν καλός χαρακτήρας ρε. Γιατί να μην φύγω εγώ; Σε κανέναν να μην τύχει, σε κανέναν να μην τύχει. Έχω περάσει πολλά στην ζωή μου αλλά τέτοιο πράγμα, δεν έχω πονέσει” δήλωσε στο Mega και την εκπομπή “Live News”.

“Σαν ζευγαράκι φάγαμε κάποια σουβλάκια, φύγαμε από ένα τοπικό σουβλατζίδικο εκεί στο Καστρί κατά τη μία η ώρα κοντά και πήγαμε στο Βαθύ Σελί εκεί στο σημείο, ένα πάρα πολύ ωραίο μέρος και έχει θέα όλο το Λιβυκό πέλαγος. Της λέω Κορίνα, έχει περάσει λίγο η ώρα, έπιανε και ψύχρα “ρε Κορινάκι”, της λέω “να βάλουμε μια μπροστά, να ζεσταθεί το αμάξι να βάλω καλοριφέρ να κατέβουμε κάτω;”, “ναι” μου λέει. Λοιπόν, βάζω το αμάξι, δουλεύει κανά δίλεπτο, τρίλεπτο, δούλευε” πρόσθεσε.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το χειρόφρενο ήταν τραβηγμένο και ίσως μια λάθος κίνηση των ποδιών απέβη μοιραία. “Ήταν πάρα πολύ καλά τραβηγμένο, μας είχε ενοχλήσει το χειρόφρενο, πώς να το πω; Το είχαμε σχολιάσει. Τώρα πως λύθηκε δεν ξέρω. Με τα πόδια μας έτσι το κουνήσαμε; Και λύθηκε; Εν πάση περιπτώσει και μας παίρνει η κατηφόρα. Τραβάμε κάτω κουτρουβάλες. Αφού τις νιώθω τις κουτρουβάλες και λέω “πότε θα σταματήσει”. Δεν έχασα ούτε μια στιγμή τις αισθήσεις μου. Σταματάει σε ένα σημείο σε δυο βράχια σταματάει το αυτοκίνητο. Αρκετά κάτω. Δηλαδή άλλα 30 μέτρα να προχώραγε και θα είχαμε φτάσει στην παραλία.” σημείωσε.

“Αν είχανε πάει για βοήθεια πιο νωρίς, το παιδί μου θα ήτανε τώρα ζωντανό”

Τραγική φιγούρα η μητέρα του θύματος, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί της.

“Πηγαίνανε βόλτα, ξέρω κι εγώ τι να πω; Πού βρεθήκανε εκεί πέρα από όλο το νησί; Μπορούσανε να είχανε πάει οπουδήποτε αλλού, μες στον γκρεμό βρήκανε να σταματήσουνε;” αναρωτιέται, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στις τοπικές αρχές, κατηγορώντας τες ότι άργησαν να μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας. “Αν είχανε πάει για βοήθεια πιο νωρίς, το παιδί μου θα ήτανε τώρα ζωντανό” ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Στο μεταξύ, ο καρδιακός φίλος της Κορίνας, μόλις έμαθε το τραγικό συμβάν κατέβηκε μόνος του τον γκρεμό για να σταθεί πλάι της. Η νεαρή φοιτήτρια ψυχορραγούσε για ώρες στα χέρια του. “Καταλάβαινε τα πάντα, κατάλαβε ποιος είμαι, μου είπε “Ευχαριστώ που ήρθες”. Μιλούσανε τα άλλα δύο παιδιά της πυροσβεστικής για να μην την αφήσουνε να κοιμηθεί, δηλαδή επί δυόμιση ώρες, μέχρι που μετά άρχισε σιγά-σιγά ανέπνεε λιγότερο και δεν μιλούσε καθόλου, ούτε ανοιγόκλεινε τα μάτια να πει ότι καταλαβαίνει. Από τις 6 το πρωί που ενημερώθηκε η Αστυνομία από τον 40χρονο οδηγό, οι μόνοι που δρούσαν στο σημείο ήταν δύο διασώστες και τρεις εθελοντές. Ακόμη και ο αγροτικός γιατρός ωστόσο έφτασε εκεί τρεις ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις