Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάστρα στην Ελλάδα: Επιβλητικά και σε εντυπωσιακά τοπία
ΕΛΛΑΔΑ

Κάστρα στην Ελλάδα: Επιβλητικά και σε εντυπωσιακά τοπία

Κάστρα στην Ελλάδα: Είναι εντυπωσιακά και με μοναδική ομορφιά.

Κάθε διαδρομή αναψυχής στην Ελλάδα σημαίνει μια μοναδική εμπειρία, όπου η παράδοση και ο πολιτισμός παίζουν μοναδικό ρόλο. Είναι απολύτως απαραίτητο για μία χώρα να μπορεί να προβάλλει την ιστορία της στον κόσμο και να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να μάθουν για αυτή. Όπως και οι μεσογειακοί γείτονές της, η Ελλάδα, έχει δεχθεί την επιρροή διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες, τα ίχνη των οποίων είναι ευδιάκριτα σε όλη την επικράτεια. Ξεκινώντας από τους Μεσαιωνικούς χρόνους, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, οι Φράγκοι, οι Οθωμανοί και οι Βενετοί, οι οποίοι επηρέασαν τον τόπο και τους ανθρώπους του, συμβαάλοντας στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας και κατ’ επέκταση της σημερινής Ευρώπης.

Δείτε ακόμη: Ο γερμανικός Τύπος προτρέπει για διακοπές στην Ελλάδα – Ελπίδες για ξέγνοιαστα ταξίδια

Τα κάστρα της Ελλάδας

Η Ελλάδα παρουσιάζει τα κάστρα της, τα οποία είναι ανοιχτά για κάθε επισκέπτη, δίνοντας έμφαση σε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας της. Το μεγαλοπρεπές κάστρο στη Ρόδο, στα Ανατολικά της χώρας, η Σπιναλόγκα στην Κρήτη, στα Νότια, με την πλούσια ιστορία της, η Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας στην Πελοπόννησο, στα Νοτιοανατολικά και το κάστρο της Καβάλας στο Βορρά είναι μνημεία που χρονολογούνται από την Πρώιμη Βυζαντινή Περίοδο (5 ος αι. μ.Χ.) μέχρι το 19ο αι. Ανακαλύψτε τους μύθους και τα παραμύθια για μάχες και ιππότες που έζησαν σε αμέτρητους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας. Αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για οικογενειακές διακοπές και ρομαντικές αποδράσεις όλο το χρόνο, χάρη στο ήπιο μεσογειακό κλίμα της χώρας.

Τα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κάστρα

Τα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κάστρα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, αποτελώντας το τέλειο σκηνικό για τις διακοπές σας, αναφέρει το visitgreece.gr. Στην Πελοπόννησο ανακαλύψτε τα κάστρα του Μυστρά, της Μεθώνης, της Κορώνης, της Μονεμβασίας, του Νιόκαστρου, της Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας, του Χλεμουτσίου και του Παλαμηδίου στο υπέροχο Ναύπλιο. Είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν μια ιστορία πλούσια σε θρύλους και διηγήσεις των ντόπιων, οι οποίοι φημίζονται για τη δύναμη και την επιμονή τους.

Κάστρα στο Ιόνιο Πέλαγος

Στο Ιόνιο Πέλαγος, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κάστρα της Ζακύνθου, του Άσσου στην Κεφαλονιά, του Γρίβα στη Λευκάδα και το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα. Στο Αιγαίο Πέλαγος υπάρχει μεγάλος αριθμός καλοδιατηρημένων κάστρων στα νησιά Νάξος, Λέσβος, Χίος, Εύβοια, Σκύρος, Σκόπελος, Ρόδος, Νίσυρος και Κάρπαθος.

Δείτε ακόμη:

«Στη χειρότερη θα είμαι στην πισίνα με το φλαμίνγκο και ένα κοκτέιλ στο χέρι»
Ανοίγουν κι άλλες δραστηριότητες από Δευτέρα – Σενάρια για εστίαση και Πάσχα
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις