Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καραϊβάζ σύζυγος: Η πρώτη κατάθεσή της, «δεν γνώριζα αν είχε απειληθεί»
ΕΛΛΑΔΑ

Καραϊβάζ σύζυγος: Η πρώτη κατάθεσή της, «δεν γνώριζα αν είχε απειληθεί»

Καραϊβάζ σύζυγος: Στις Αρχές κατέθεσε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ μετά τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου.

Στις Αρχές κατέθεσε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ μετά τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Η σύζυγός του Στάθα Καραϊβάζ, παρόλο που περνά πολύ δύσκολες ώρες, βρήκε το κουράγιο να δώσει κατάθεση στις αστυνομικές αρχές, με στόχο να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η έρευνα και να φθάσουν τελικά στους ενόχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Tlive, η Στάθα Καραϊβάζ υποστήριξε πως ο άντρας της ήταν άνθρωπος της οικογένειας και ότι τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας δεν έβγαιναν, και όταν έβγαιναν πήγαιναν για καφέ ή φαγητό με φιλικά ζευγάρια. Ακόμα ρωτήθηκε για το που πήγαινε ο δημοσιογράφος, όταν έφευγε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, μετά την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου και εργαζόταν.

Δείτε ακόμη: Νέα στοιχεία, ψάχνουν σε φυλακές και αναρτήσεις

«Ο Γιώργος ήταν άνθρωπος της οικογένειας, του άρεσε η οικογενειακή ζωή. Όταν έφευγε από τον τηλεοπτικό σταθμό, όπου εργαζόταν, είτε ερχόταν απευθείας στο σπίτι, είτε πήγαινε σε συναντήσεις με συνδικαλιστές της αστυνομίας. Όταν βγαίναμε, συνήθως πηγαίναμε για καφέ ή φαγητό. Δε γνώριζα αν είχε απειληθεί από κάποιον», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η Στάθα.

Πάνος Σόμπολος για δολοφονία Καραϊβάζ: “Ήθελαν εκδίκηση – Οι δράστες θα συλληφθούν αργά ή γρήγορα”

Την έκπληξη και την ταραχή του για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε ο συνάδελφός του, Πάνος Σόμπολος, αστυνομικός συντάκτης και ο ίδιος επί σειρά ετών. “Ταράχτηκα. Τα’χασα και είπα ότι δεν μπορεί να είναι δυνατόν” δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. “Του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του και τον έστειλαν στον άλλο κόσμο” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, καθώς είναι οι πρώτες ώρες μετά το περιστατικό.

Ωστόσο, έκανε λόγο για μια δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη, εκτιμώντας ότι τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν τρομοκρατικό αλλά μαφιόζικο χτύπημα. “Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν ότι υπάρχει το στοιχείο της εκδίκησης” είπε χαρακτηριστικά.

Αναρωτήθηκε αν η εγκληματική ενέργεια σχετίζεται είτε με τα ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στο site που είχε, είτε με κάτι που είπε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR όπου και εργαζόταν. Σε κάθε περίπτωση πάντως εμφανίστηκε βέβαιος πως οι αστυνομικοί θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών και αυτοί θα συλληφθούν, αργά ή γρήγορα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην γνωριμία του με το θύμα, επισημαίνοντας ότι δεν είχε τύχει να εργαστούν στο ίδιο μέσο, γνώριζε όμως από πολλά χρόνια τον Γιώργο Καραϊβάζ και είχαν βρεθεί σε πάρα πολλά ρεπορτάζ, λέγοντας ότι εκεί τον γνώρισε και εκεί εκτίμησε ότι “πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο και ένα πολύ καλό δημοσιογράφο”.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ έχει χτυπηθεί από σφαίρα. Ωστόσο, οι Αρχές επιχειρούν να ανακτήσουν δεδομένα από app επικοινωνίας ή ακόμη και καταγεγραμμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών που μπορεί να είχε κάνει. Παράλληλα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όλων των στελεχών κρίσιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δόθηκε μία συνολική εικόνα του οργανωμένου εγκλήματος σε επίπεδο ενεργειών και πρωταγωνιστών του. Δημιουργήθηκε ένα think tank, μια δεξαμενή σκέψης για την αποτελεσματικότερη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας, ανασυγκρότηση και ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως επίσης και εξοπλισμός τεχνολογικής υποστήριξης σε επίπεδα κοντά σε αυτά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις