Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παπαχρήστος – Καραϊβάζ: Μια άγνωστη επιστολή στον Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός
ΕΛΛΑΔΑ

Παπαχρήστος – Καραϊβάζ: Μια άγνωστη επιστολή στον Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός

Παπαχρήστος - Καραϊβάζ: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στο Στίγμα για την προσωπική επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα το 2017

Με σημείωμά του στη στήλη του Στίγμα στην εφημερίδα Τα Νέα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος- με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ– γράφει για την επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος το 2017 και την επιστολή που έστειλε τότε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολιάζει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη δολοφονία Καραϊβάζ και σημειώνει ότι το ενδιαφέρον του για τον Τύπο και τους δημοσιογράφους είναι όψιμο και φαρισαϊκό. Και όπως γράφει θα το αποδείξει. Και συνεχίζει να γράφει τη δική του προσωπική εμπειρία.

Δείτε ακόμη: Σάλος στα social media με το σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Παπαχρήστος – Καραϊβάζ: Τι γράφει 

Τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου του 2017 μια βόμβα ανατίναξε το αυτοκίνητό μου. Είχαν προηγηθεί πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρα από ένα πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εντύπων και σαιτς προσκείμενων στην τότε κυβέρνηση και τον εταίρο του Καμμένο. Δυο μήνες πριν, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, κατά την πρώτη συζήτηση για τη Novartis στη Βουλή, με είχε στοχοποιήσει τόσο ο ίδιος και ο Καμμένος, ανοίγοντας από μια παρένθεση για τον ΔΟΛ ο καθένας τους. Η σφοδρότητα της επίθεσης αποτέλεσμα της κριτικής που τους ασκούσα και ως κυβέρνησης και ως πολιτικών, με είχε οδηγήσει να τους προειδοποιήσω και τους δυο μέσα από το “Στίγμα” ότι μετά τα όσα είπαν σε βάρος μου στη Βουλή για ό,τι μου συμβεί, τους καθιστώ υπεύθυνους.

Αυθημερόν της έκρηξης επίσης, απέστειλα στον “Λεγάμενο” (σσ εννοεί τον Αλέξη Τσίπρα) προσωπική επιστολή στην οποία του τόνιζα ότι δεν μπορώ να αποσυνδέσω την έκρηξη από την άθλια και επικίνδυνη στοχοποίησή μου από τον ίδιο και τον (συν)εταίρο του στην εξουσία. Δεν μου απάντησε ποτέ. Δεν άφησε ούτε τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζανακόπουλο να καταδικάσει όπως όφειλε, τη στυγερή πράξη. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Μου τηλεφώνησε μόνο ο Τόσκας (υπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε) και με ρώτησε αν θέλω αστυνομική φύλαξη. Ουδείς άλλος. Τρεις ημέρες μετά την επίθεση, στις 22 Απριλίου 2017, την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξή της μια τρομοκρατική οργάνωση υπό την περίεργη ονομασία “Πυρήνας Δράσης/ Μητρόπολις Εάλω- FAI/IRF”. Κανείς ποτέ επί ΣΥΡΙΖΑ δεν με ενημέρωσε για το αν υπηρξε κάποιο στοιχείο της έρευνας γι αυτή την επίθεση. Τι απέγινε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα.

Οσο για τη συγκεκριμένη οργάνωση;

Εκτοτε έχουν “πέσει” καμία 200αριά βόμβες στην Αθήνα και στα πέριξ. Καμία όμως δεν ανήκε στην οργάνωση “Πυρήνας Δράσης/Μητρόπολις Εάλω- FAI/IRF”. Σαν να δημιουργήθηκε αυτή η οργάνωση μόνο για να τρομοκρατήσει εμένα, ανατινάζοντας μου το αυτοκίνητο. Και μετά να διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη.

Μικρή συμβολή στη γνώση, για το όψιμο ενδιαφέρον του “Λεγάμενου” (σσ δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα) για τον Τύπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις