Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αστέρας ΠΑΟΚ: Βάλτωσε στην Τρίπολη ο Δικέφαλος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αστέρας ΠΑΟΚ: Βάλτωσε στην Τρίπολη ο Δικέφαλος

Αστέρας ΠΑΟΚ: Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να χάνει δύο βαθμούς στην Τρίπολη

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Τρίπολη με φόρα από το «διπλό» επί της ΑΕΚ στο κύπελλο μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο στα playoffs της Super League 1 οι Θεσσαλονικείς έμειναν στο 1-1 με τον Αστέρα. Έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς, μένοντας με 51 βαθμούς μαζί με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αστέρας από την πλευρά του είναι έκτος με 44 βαθμούς. Μουνάφο (65′) και Σφιντέρσκι (56′) βρήκαν δίχτυα για τις δύο ομάδες, με τον Πολωνό να έχει και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Οι δε γηπεδούχοι, έχουν παράπονα για δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κρέσπο.

ΠΑΟΚ

Η εξέλιξη του ματς

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 5’, όταν ο Σφιντέρσκι απέτυχε να νικήσει τον Παπαδόπουλο από πολύ κοντινή απόσταση. Στο 12’, οι Αρκάδες κόντεψαν να προηγηθούν από το πουθενά, όταν ο Πασχαλάκης έχασε το κοντρόλ μετά το γύρισμα του Ίνγκασον, αλλά πρόλαβε να διώξει πάνω στην γραμμή προτού σημειωθεί μια απίστευτή γκάφα! Μεταξύ 22’ και 23’, οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο πολύ καλές στιγμές, με τον Σφιντέρσκι αρχικά να έχει κεφαλιά στο δοκάρι και στη συνέχεια τον Τζόλη να βλέπει τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση.

Στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική στιγμή αν εξαιρέσουμε τα δύο πέναλτι που ζήτησε ο Αστέρας. Πρώτα στο 28’, σε μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Τιλίκα, με την μπάλα να βρίσκει και στο χέρι του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις, ο Αργεντινός έβαλε τα χέρια του και ανέτρεψε τον Ριέρα, όμως και πάλι ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ

 

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να ανοίγουν το σκορ στο 56ο λεπτό, όταν ο Σφιντέρσκι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.Παρ’ όλα αυτά, πριν περάσει ένα δεκάλεπτο, ο Αστέρας είχε φέρει το ματς στα ίσα! Μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μουνάφο πρόλαβε τον Ουάρντα και ισοφάρισε στο 65′. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στα εναπομείναντα 25 λεπτά, αλλά δεν είχε τύχη, με τις κεφαλιές των Σφιντέρσκι και Κρέσπο στις καθυστερήσεις να περνούν άουτ.

ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις