Αθήνα

°C

Τρίτη

26

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα 2021 για ανέργους – αίτηση: Πότε λήγει η προθεσμία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα 2021 για ανέργους – αίτηση: Πότε λήγει η προθεσμία

ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα 2021 για ανέργους - αίτηση: Χιλιάδες οι συμμετοχές για τις νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Τουλάχιστον 5.800 είναι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τις 3.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιδοτούμενης απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα λήγει στις 19 Απριλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ , λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών, η διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 20 Απριλίου.

ΟΑΕΔ

Δείτε ακόμη: Voucher των 200 ευρώ – Δεύτερη ευκαιρία για νέες αιτήσεις

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5.800 αιτήσεις για τις 3.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

ΟΑΕΔ

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής:

– Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.

– Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

– Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψήφιους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης

– Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

ΟΑΕΔ

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια (τρέχον και δύο προηγούμενα).
  • Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται οκτώ ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/anoikta-programmata).
ΟΑΕΔ

Δείτε ακόμη:

44.593 αιτήσεις σε 21 ημέρες για την προκαταβολή σύνταξης
Πάγιες δαπάνες: Με ποιον τρόπο θα δοθούν τα «κουπόνια» για την πληρωμή φόρων
e-χρηματοδότηση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από τη Eurobank
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις