Αθήνα

°C

Τρίτη

13

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μενδώνη – Τσίπρας Ακρόπολη: Τον προσκαλεί να τον ξεναγήσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη – Τσίπρας Ακρόπολη: Τον προσκαλεί να τον ξεναγήσει

Μενδώνη - Τσίπρας Ακρόπολη: Η κίνηση αυτή της κ. Μενδώνη έρχεται μία μέρα μετά την ανάρτηση του κ. Τσίπρα.

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην οποία τον προσκαλεί να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολη. Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει ότι παρακολουθώντας τις τελευταίες δηλώσεις και αναρτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα έργα που εκτελούνται στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αντιλαμβάνεται ότι έχει έντονο ενδιαφέρον για το χώρο. Ως εκ τούτου τον προσκαλεί να επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο και να τον ξεναγήσει μαζί με τον ακαδημαϊκό καθηγητή Μανώλη Κορρέ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η Ραλλία Χρηστίδου πήγε στην Ακρόπολη για να ελέγξει το έργο του αρχαιολόγου Μανόλη Κορρέ! Η κίνηση αυτή της Λίνας Μενδώνη έρχεται μία μέρα μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στα social media ότι η κ. Μενδώνη σχεδίαζε να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Fake news

Η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «fake news» ενώ το ΥΠΠΟ έκανε λόγο για προσωπική επίθεση και «δολοφονία χαρακτήρα» κατά της Λίνας Μενδώνη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ. Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις