Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ – συνταγή: Φτιάξτε το με λίγα υλικά σε “χρόνο μηδέν”
PLUS

Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ – συνταγή: Φτιάξτε το με λίγα υλικά σε “χρόνο μηδέν”

Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ - συνταγή: Αυτό το γλυκό θα σας ξετρελάνει!

Φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα, αφού δεν απαιτείται η χρήση μίξερ για να αναμίξετε τα υλικά. Αυτό το κέικ μπορείτε να το φτιάξετε τελευταία στιγμή, χωρίς ειδική φόρμα και χωρίς μίξερ και «βγαίνει» πεντανόστιμο. Το τέλειο κέικ από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη – οπτικά και γευστικά, τόσο νόστιμο και εύκολο, που θα σας ξετρελάνει!

κέικ

Δείτε ακόμη: Μην πετάξετε την φλούδα λεμονιού – 6+1 εκπληκτικές χρήσεις της

 Υλικά:

300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
70 γρ. ηλιέλαιο
2 βανιλίνες
2 μέτρια αυγά
2 κτσ κακάο σκόνη
Νερό για το αραίωμα
22 εκ.

κέικ

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε με το γάλα και το ηλιέλαιο και τις βανιλίνες. Μέσα στο αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν και τα αφρατεύουμε με μια σίτα. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει το μείγμα λείο και στην συνέχεια τα χωρίζουμε σε 2 μπολ στην μέση. Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε το κακάο και το αραιώνουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε το κακάο που αραιώσαμε μέσα στο ένα μπολάκι με το μείγμα και το ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε στον πάτο από μια φόρμα αποσπώμενη 22 εκ. λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε καλά όπως επίσης και όλη την φόρμα. Παίρνουμε ένα ποτήρι σαν σωλήνα και από την εξωτερική πλευρά το αλευροβουτυρώνουμε. Το βάζουμε το ποτήρι ακριβώς στο κέντρο της φόρμας και ρίχνουμε ταυτόχρονα και τα 2 μείγματα. Θα ναι από την μια πλευρά βανίλια και από την άλλη σοκολάτα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 170 c. Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει το βγάζουμε προσεκτικά το γυάλινο ποτήρι από την μέση.

Δείτε ακόμη:

4 tips για να απολαύσετε το σεξ
Πώς να βρεις τα κρυμμένα μηνύματα στο messenger
“Υγεία πάνω από όλα”: Σήμερα, αυτή η ευχή δεν είναι κλισέ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις