Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φουρθιώτης – Αμανατίδης: «Δεν θα ξαναβγείτε βουλευτής»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουρθιώτης – Αμανατίδης: «Δεν θα ξαναβγείτε βουλευτής»

Στο δελτίο ειδήσεων του Epsilon ήταν καλεσμένος ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Αμανατίδης σε σχέση με το θέμα, των τελευταίων ημερών, της άρσης των μέτρων αστυνομικής φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες γύρω από τον Μένιο Φουρθιώτη και οι δραστηριότητες που του έχουν αποδοθεί. Τα επόμενα 24ωρα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναμένεται να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα ζητώντας τη διερεύνηση όλων των έκνομων ενεργειών που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες.  Μάλιστα, όπως επεσήμαναν από χθες κυβερνητικές πηγές, “τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη”, αφού ήδη “έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης”. Το ποιες θα είναι οι ακριβείς πτυχές, που θα εξεταστούν από τις εισαγγελικές αρχές, εξαρτάται από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που θα κατατεθεί ενώπιον τους.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτή θα περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας, και ειδικότερα, τη δήλωση του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία ο Μένιος Φουρθιώτης επεδίωξε να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον ίδιο και για συνεργάτες του, παρά τον υψηλούς μισθούς που λάμβαναν. Μάλιστα, κατά τον τότε υπουργό, αυτό οδήγησε στο να θεσπιστεί πλαφόν για την μισθολογική στήριξη, ενώ δεν υπήρξε εμπλοκή των δικαστικών αρχών, καθώς δεν καταβλήθηκαν ποτέ τα χρήματα.

Δείτε ακόμη: Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον Φουρθιώτη – Φέρεται να απέσπασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο

Εμπλοκή ΣτΕ

Πάντως, ο Μένιος Φουρθιώτης πέρα από σειρά μηνύσεων που κατέθεσε κατά προσώπων που ασχολήθηκαν επισταμένως με το ζήτημα, υπέβαλε και προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την τελευταία επιχειρεί να ανατρέψει την απόφαση για απόσυρση της φρουράς του, υποστηρίζοντας πως η επίμαχη κίνηση είναι αντισυνταγματική και παράνομη.  Η συζήτηση αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο διάστημα, ωστόσο με την αίτηση του, γνωστοποιεί τις δύο πράξεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ που προηγήθηκαν την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Στην αρχική απόφαση, η οποία υπεγράφη την 13η Ιανουαρίου, διατέθηκαν τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας. Ακολούθησε ακόμη μία την 18η Μαρτίου 2021 με την οποία προστέθηκαν ακόμη ένας φρουρός και ένα αυτοκίνητο, εξαιτίας επιθέσεων που κατά την προσφυγή, δέχεται ο Μ. Φουρθιώτης, ενώ το ζήτημα πρόκειται να επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

Απείλησε ευθέως βουλευτή

Όπως είδαμε μάλιστα, ο Μένιος Φουρθιώτης έβριζε και απειλούσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Αμανατίδη στον αέρα της εκπομπής του.

Μάλιστα, του επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με τη σειρά του ο κ. Αμανατίδης δεν αντέδρασε στο παραλήρημα του παρουσιαστή.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής έμεινε για αρκετή ώρα ακόμα στο πάνελ…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις