Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Friends Reunion 2021 trailer: Ξεκινούν τα γυρίσματα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Friends Reunion 2021 trailer: Ξεκινούν τα γυρίσματα

Friends Reunion 2021 trailer: Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό, ο Ντέιβιντ Σουίμερ/Ρος είχε αποκαλύψει ότι τα γυρίσματα θα γίνουν στο Λος Άντζελες.

Η Τζένιφερ Άνιστον, η Κόρτνεϊ Κοξ, ο Ντέιβιντ Σουίμερ, η Λίζα Κούντροου, ο Μάθιου Πέρι και ο Ματ ΛεΜπλανκ για πρώτη φορά μετά το 2004 θα εμφανιστούν όλοι μαζί στο ίδιο επεισόδιο, το πολυαναμενόμενο reunion της σειράς «Τα Φιλαράκια», τα γυρίσματα του οποίου αναβλήθηκαν πολλές φορές λόγω του κορονοϊού. Τώρα όλα είναι έτοιμα και το HBO Max αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα τρέιλερ που εντείνει την αναμονή για τη μεγάλη συνάντηση.

Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό, ο Ντέιβιντ Σουίμερ/Ρος είχε αποκαλύψει ότι τα γυρίσματα θα γίνουν στο Λος Άντζελες. «Επιτέλους βρέθηκε ένας τρόπος για να μπορέσουμε να κάνουμε γυρίσματα με ασφάλεια. Μάλιστα, προστέθηκαν κι αρκετές εξωτερικές σκηνές για αυτόν ακριβώς το λόγο, το πρωτόκολλο δεν επέτρεπε να είμαστε συνεχώς στο στούντιο…».

Αποκάλυψε επίσης ότι ένας γνωστός κωμικός θα είναι ο οικοδεσπότης αυτού του reunion. Αλλά δεν πρόδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια. «Μπορώ να σας πω ότι δεν είναι η Έλεν (ΝτεΤζένερις). Δεν είναι κι ο Μπίλι Κρίσταλ. Αλλά μέχρι εκεί». Πάντως όπως είχε πει και η Λίζα Κούντροου/Φίμπι: «Το reunion δεν είναι reboot, ούτε ένα ειδικό επεισόδιο της σειράς. Είναι περισσότερο ότι όλοι μας θα βρεθούμε ξανά μαζί μετά το 2004, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά».

Το φινάλε της σειράς

Οι δημιουργοί της σειράς ολοκλήρωσαν το πρώτο προσχέδιο του μίας ώρας φινάλε τον Ιανουάριο του 2004, τέσσερις μήνες πριν από την αρχική του προβολή. Οι Crane, Kauffman και Bright παρακολούθησαν τα φινάλε άλλων κωμωδιών για να προετοιμάσουν το περίγραμμα του επεισοδίου, δίνοντας προσοχή σε αυτό που λειτούργησε και τι όχι. Τους άρεσαν εκείνοι που έμειναν πιστοί στη σειρά, αναφέροντας το φινάλε του The Mary Tyler Moore Show ως χρυσό πρότυπο. Οι Crane, Kauffman και Bright είχαν δυσκολία να γράψουν το φινάλε. Δεν ήθελαν να κάνουν “κάτι υψηλής αντίληψης ή να βγάλουν το σόου από το σόου”. Τα πιο κρίσιμα μέρη του φινάλε γυρίστηκαν χωρίς κοινό και με ελάχιστο αριθμό μελών του πληρώματος.

Το NBC προώθησε έντονα το φινάλε της σειράς, στο οποίο προηγήθηκαν εβδομάδες διαφημιστικής εκστρατείας. Τοπικές θυγατρικές του NBC διοργάνωσαν πάρτι προβολής στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας εκδήλωσης στο Universal CityWalk με ειδική μετάδοση του φινάλε σε μια εξωτερική οθόνη Astrovision. Το φινάλε αποτέλεσε αντικείμενο δύο επεισοδίων της Dateline NBC, ένα εκ των οποίων διήρκεσε δύο ώρες. Μια αναδρομή μίας ώρας των κλιπ από προηγούμενα επεισόδια εμφανίστηκε πριν από την προβολή του επεισοδίου. Μετά το φινάλε, το The Tonight Show με τον Jay Leno γυρίστηκε στο σετ της καφετέριας των Friends, Central Perk, στο οποίο συμμετείχαν οι ηθοποιοί της σειράς. Τα ποσοστά διαφήμισης για το φινάλε ήταν κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια δολάρια για 30 δευτερόλεπτα για εμπορική ώρα, σπάζοντας το ρεκόρ που κατέχει το φινάλε του Seinfeld στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

52,5 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το φινάλε

Στις ΗΠΑ, 52,5 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το φινάλε στις 6 Μαΐου 2004, καθιστώντας το το φινάλε με τις περισσότερες προβολές, μετά το φινάλε του Σέινφελντ το 1998. Αν και δεν είναι το επεισόδιο της σειράς με τις περισσότερες προβολές, το φινάλε ήταν το τέταρτο φινάλε με τις περισσότερες τηλεοπτικές προβολές στην ιστορία, μόνο πίσω από τα φινάλε των “M*A*S*H”, “Cheers” και “Seinfeld”, τα οποία παρακολούθησαν αντίστοιχα 105, 80,4 και 76,2 εκατομμύρια θεατές.

Το αναδρομικό επεισόδιο παρακολούθησαν λιγότεροι από 36 εκατομμύρια θεατές και το φινάλε ήταν η δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή με τις περισσότερες προβολές της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο πίσω από το Super Bowl. Μετά τα φινάλε των “Friends” and “Frasier”, οι κριτικοί των μέσων ενημέρωσης εικάστηκαν για την τύχη του είδους sitcom. Οι εκφρασμένες απόψεις ποικίλλουν μεταξύ της σηματοδότησης του τέλους του είδους sitcom, μιας μικρής πτώσης στη μεγάλη ιστορία του είδους, και μιας γενικής μείωσης της σεναρίου τηλεόρασης υπέρ των πραγματικών εκπομπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις