Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Πρόσκληση σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Πρόσκληση σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση

Απόδημος ελληνισμός: Μια διοργάνωση της διαΝΕΟσις και του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) την Τετάρτη 7/4 στις 18:30.

Η διαΝΕΟσις και το Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) διοργανώνουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η Νέα Ελληνική Διασπορά» την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30. Ποιο είναι το προφίλ των Ελλήνων της νέας ελληνικής διασποράς; Σε ποιο βαθμό και υπό ποιες συνθήκες μπορούν και επιθυμούν οι Έλληνες να συνεισφέρουν στην Ελλάδα; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφαν στη χώρα; Για ποιους λόγους επέλεξαν κάποιοι να επιστρέψουν; Ποια εμπόδια συνάντησαν; Και πώς επηρεάζει η πανδημία την απόφασή τους;

Αεροδρόμιο

 

Η συζήτηση θα έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας και κατά τη διάρκειά της, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, θα τοποθετηθούν οι:

  • Μανώλης Πρατσινάκης, Λέκτορας μεταναστευτικών σπουδών και Ερευνητής-Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για την ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Όθων Αναστασάκης, Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
  • Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.
  • Μαγδαληνή Σγουρίδη, Αρχιτέκτων ΕΜΠ, RIBA – Λονδίνο.
  • Λάμπρος Κούρτης, Συνιδρυτής The Sanguine Lab, Hyalex Orthopaedics – Σύμβουλος ADDF, Gates Ventures, Velocity Partners – Επισκ. Καθηγητής Tufts University.
  • Σοφία Γκιούσου, EMEA Policy Lead, Airbnb – Λονδίνο.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Webinar
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις