Τροχαία Αττική Μάρτιος 2021: 11 νεκροί στους δρόμους – Η σύγκριση με το 2020 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Τροχαία Αττική Μάρτιος 2021: 11 νεκροί στους δρόμους – Η σύγκριση με το 2020 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τροχαία Αττική Μάρτιος 2021: 11 ζωές έσβησαν στην άσφαλτο, στα όρια του οδικού δικτύου της Αττικής, στις 31 ημέρες του Μαρτίου 

04.04.2021 | 12:15

Έντεκα άνθρωποι, έσβησαν στη διάρκεια του Μαρτίου στην άσφαλτο, θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, που καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Από τους έντεκα οι τρεις είναι τα παλληκάρια, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της λεωφόρου Σχιστού στις 25 Μαρτίου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε μια παρέα τεσσάρων παιδιών, ξέφυγε  από την πορεία και μετά από διαδοχικές προσκρούσεις σε μπάρες είχε σαν αποτέλεσμα τρεις νέοι να χάσουν τη ζωή τους.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Από το τραγικό δυστύχημα, που βύθισε στο πένθος όλο το Κερατσίνι, επέζησε μόνο μια 20χρονη κοπέλα, η οποία φορούσε ζώνη ασφαλείας, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς οδηγός η επιβάτης οχήματος. Με την πρόσθεση και αυτού του τραγικού συμβάντος, κατά το μήνα Μάρτιο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, καταγράφηκαν 376 τροχαία ατυχήματα με 431 παθόντες και ειδικότερα: 9 θανατηφόρα με 11 νεκρούς,  12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες, 355 ελαφρά με 408 ελαφρά τραυματίες.

Τροχαία Αττική: Μοτοσικλετιστές χωρίς κράνη

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, αναφέρει η Τροχαία, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 7.915 παραβάσεις από τις οποίες 423 σε βαθμό πλημμελήματος.

Τροχαία Αττική: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν

52 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 22 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.799 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,  154 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 116 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,163 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 218 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 24 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το Alphafreepress, επιχειρεί μια σύγκριση των δραμάτων της ασφάλτου, με τα αντίστοιχα του Μαρτίου του 2020. Ήταν ο πρώτος μήνας που ξεκίνησαν οι περιορισμοί λόγω του εφιάλτη του κορωνοϊού και επειδή η κυκλοφορία μειώθηκε, μειώθηκαν και οι νεκροί στην άσφαλτο, σαν να είναι η μοναδική λύση για την αποφυγή τραγωδιών, να μην κυκλοφορούμε καθόλου.

7 νεκροί, 11 σοβαρά τραυματίες, 316 ελαφρά

Έτσι, κατά το μήνα Μάρτιο 2020, πάντα κατά τα επίσημα στοιχεία,  στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 293 τροχαία ατυχήματα με 334 παθόντες και ειδικότερα: 7 θανατηφόρα με 7 νεκρούς, 10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες, 275 ελαφρά με 316 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν και τότε, όπως και τώρα, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Περίπου ίδιες και οι παραβάσεις των οδηγών

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 12.475 παραβάσεις, από τις οποίες 356 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

288 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -37- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,1.634 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,138 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,288 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,244 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 250 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Δείτε ακόμη:

Η Ιντερπόλ οδήγησε την ΕΛΑΣ σε κύκλωμα Κογκολέζων διακινητών στην Κυψέλη
Σε κιβώτιο για κυνηγόσκυλα μετέφεραν λαθραίο καπνό
Έγκυος στον 8ο μήνα θύμα τσαντάκια στη Θεσσαλονίκη
Exit mobile version