Διακινητές Κυψέλη: Κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Διακινητές Κυψέλη: Κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακινητές Κυψέλη: Πέντε υπήκοοι Κονγκό εφοδίαζαν παράτυπους μετανάστες με κλεμμένα έγγραφα.

03.04.2021 | 08:43

Η Interpol με τα στοιχεία και τις πληροφορίες της οδήγησε την Ελληνική Αστυνομία σε ένα διαμέρισμα στην… Κυψέλη, όπου πέντε υπήκοοι Κονγκό, λειτουργώντας ως εγκληματική οργάνωση, έναντι αμοιβής, εφοδίαζαν αλλοδαπούς συμπατριώτες τους, κυρίως, με κλεμμένα η δηλωθέντα ως απωλεσθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα Ευρωπαίων πολιτών, τους παρείχαν προσωρινό κατάλυμα και τους φυγάδευαν σε χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, πέντε αλλοδαποί μέλη συμμορίας, για κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Κατόπιν πολύμηνης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών για τη δράση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, «εντοπίστηκε μονοκατοικία στην Κυψέλη που χρησιμοποιούσε η συμμορία για την προσωρινή διαμονή μεταναστών που διακινούσε, καθώς και για την απόκρυψη σημαντικού αριθμού ταξιδιωτικών εγγράφων που χρησιμοποιούνται για τις παράνομες προωθήσεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προωθούσαν ομοεθνείς τους, αρχικά προς την Ελλάδα και στη συνέχεια διοργάνωναν την περαιτέρω προώθηση τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων».

Διακινητές Κυψέλη: Άτυπος ξενώνας

Η οικία στην Κυψέλη, προστίθεται ακόμη, που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, ήταν διαμορφωμένη με ξεχωριστά δωμάτια, στα πρότυπα άτυπου ξενώνα και είχε εγκατεστημένο εξοπλισμό για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων. Από την έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Οκτώ διαβατήρια, 6 δελτία ταυτότητας, 5 άδειες διαμονής, 4 άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών, 4 δελτία αιτούντος διεθνή προστασία Ελλάδος, ειδική προξενική VISA, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πολυμηχάνημα εκτύπωσης, συσκευή ανίχνευσης πλαστών, το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση, καταλήγει η Αστυνομία, υλοποιήθηκε με την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) με την INTERPOL. Οι πέντε υπήκοοι Κονγκό, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στις πύλες εισόδου

Από την άλλη πλευρά, στις πύλες εισόδου στη χώρα των παράτυπων μεταναστών, μόνο η… μηχανική βλάβη στο όχημα μεταφοράς, σταμάτησε τη φρενήρη πορεία αλλοδαπού διακινητή παράτυπων μεταναστών. Στη Ροδόπη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ο αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά παράτυπους μετανάστες. Σημειώνεται, αναφέρει η Αστυνομία, ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην επαρχιακή οδό Φιλλύρας – Γρατινής και ανέπτυξε ταχύτητα. Τελικά, στην επαρχιακή οδό Γρατινής – Κάλχα το όχημα ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Exit mobile version