Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αιτήσεις: Βήμα – βήμα η διαδικασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αιτήσεις: Βήμα – βήμα η διαδικασία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αιτήσεις: Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις κόβονται από τις αιτήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής 7.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς και η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις κόβονται από τις αιτήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής 7. Όπως είπε, οι αιτήσεις γίνονται έως τις 19/4, αν και θα έπρεπε να διευρυνθούν ως το τέλος του μήνα. Για τις προϋποθέσεις υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει μείωση τζιρου20% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με το 2020. Αφορά ενάρξεις έως 1/1/2018. Εκτός κοφτή είναι το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών κλπ.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ελάχιστο τζίρο 600 ευρώ, ενώ εκτός τζίρου είναι οι επιχειρήσεις με έναρξη από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021. Η ελάχιστη ενίσχυση είναι 1000 ευρώ και το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται και είναι αφορολόγητο. Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, για τους εργαζομένους σε αναστολή το δώρο Πάσχα θα πληρωθεί έως τη μεγάλη Τετάρτη, 28/4, με ενδεχόμενο παράτασης για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις. Το ποσό θα βασιστεί με βάση το επίδομα των 534 ευρώ, ενώ ολόκληρο δώρο θα λάβουν όσοι εργάστηκαν από 1/1 έως 30/4.

Τα voucher των 200 ευρώ

Οι αιτήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα και δικαιούχοι είναι 560.000μαθητές ή φοιτητές. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και οι προθεσμίες είναι από 5/4 έως 30/7. Στην πρώτη φάση των αιτήσεων θα προχωρήσουν όσοι έλαβα επίδομα παιδιού για το 2020 και όσοι βρίσκονται αυτόματα εντός των εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ στη δεύτερη φάση θα είναι οι λοιποί δικαιούχοι.

Για τα ενοίκια, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι απαλλαγή θα έχουν για τον Απρίλιο οι κλειστές επιχειρήσεις, ενώ η αποζημίωση θα λάβουν οι ιδιοκτήτες θα είναι το 80% της απώλειας του ενοικίου. Πληττόμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές θα έχουν μείωση 40%, ενώ οι ιδιοκτήτες θα πάρουν αποζημίωση το 20% του ενοικίου. Τα ενοίκια Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα πληρωθούν από 10/4 έως 20/4, ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις γίνονται έως 19/4.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις