Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιαπωνέζα φιλόλογος – ελληνικά: Η Φουμίκο Γιαναγκίντα και ο… Κότσιρας
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαπωνέζα φιλόλογος – ελληνικά: Η Φουμίκο Γιαναγκίντα και ο… Κότσιρας

Γιαπωνέζα φιλόλογος - ελληνικά: Όπως δήλωσε η κυρία Γιαναγκίντα, οι περισσότεροι μαθητές της δεν είναι παιδιά, αλλά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας

Για τους δεσμούς που έχει με την Ελλάδα και την αγάπη της για αυτήν μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» η Γιαπωνέζα φιλόλογος Φουμίκο Γιαναγκίντα, η οποία μαθαίνει ελληνικά στους συμπατριώτες της στο Τόκιο. Όπως δήλωσε η κυρία Γιαναγκίντα, οι περισσότεροι μαθητές της δεν είναι παιδιά, αλλά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε από μόνοι τους έχουν απευθυνθεί σε εκείνη για να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Όσο για το για ποιον λόγο επέλεξαν να μάθουν ελληνικά, αυτό γίνεται είτε επειδή έχουν έρθει στην Ελλάδα και τη λάτρεψαν, είτε επειδή δεν έχουν έρθει αλλά έχουν μάθει από πολύ μικροί την ιστορία της. «Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες, από τα πρώτα θέματα που μαθαίνουμε στην ιστορία, και έτσι πολλοί Ιάπωνες αγαπάνε την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, σε άπταιστα ελληνικά.

Η αγάπη της κυρίας Γιαναγκίντα ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Η πρώτη της επαφή με την Ελλάδα ήταν ένα οργανωμένο ταξίδι για φοιτητές, στο οποίο έλαβε μέρος: «Γυρίσαμε πέντε χώρες της Ευρώπης και από αυτές μου άρεσε πάρα πολύ η Ελλάδα. Μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση πάνω απ’ όλα η γραφή, η αλφάβητος. Καθώς ήμουν φιλόλογος της ιαπωνικής γλώσσας, ενδιαφερόμουν πάντοτε για κάθε γλώσσα. Και επειδή ενδιαφέρθηκα για την ελληνική γλώσσα και για την Ελλάδα, άρχισα σιγά-σιγά να διαβάζω και για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και γνώρισα αρκετό κόσμο».

Με τον καιρό άρχισε να αναπτύσσει ενδιαφέρον για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα. «Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, μου αρέσει να ασχολούμαι με κάθε τι της Ελλάδας και να διδάσκω γι’ αυτήν. Παρακολουθώ ειδήσεις από την Ελλάδα, πολιτικά, διπλωματικά, κοινωνικά θέματα, τα πάντα…», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Όταν είμαι στην Ελλάδα, είμαι πανευτυχής

«Όταν είμαι στην Ελλάδα, είμαι πανευτυχής. Όμως, μετά από κάνα μήνα αρχίζω και νοσταλγώ την Ιαπωνία. Όταν είμαι στην Ιαπωνία, μου λείπει πάρα πολύ η Ελλάδα. Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και έχω ζήσει σε αυτήν την περίοδο 2015-2017, στην ιαπωνική πρεσβεία. Έχω ζήσει και τα δύσκολά της, αλλά την αγαπώ πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Η μεγάλη πλειονότητα των Ιαπώνων δεν γνωρίζει για τη σημερινή Ελλάδα, σχεδόν καθόλου, οπότε με κάθε τρόπο εκτός από τη γλώσσα, όπως με την ελληνική μαγειρική και με άλλα μέσα, όπως το διαδίκτυο, διδάσκει στους μαθητές της διάφορα πράγματα για τη χώρα μας, «και όλοι χαίρονται, επειδή ενδιαφέρονται για την Ελλάδα». Μάλιστα, η Γιαπωνέζα διερμηνέας και μεταφράστρια αποκάλυψε πως της αρέσει πολύ η εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ και την παρακολουθεί από την Ιαπωνία. Αγαπημένος της Έλληνας τραγουδιστής είναι ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος μάλιστα της έκανε και μια έκπληξη.

«Τι μπορεί να συμβεί μια Κυριακή πρωί στις 06:00; Πώς μπορεί ένα τραγούδι να κάνει τη διαφορά; Πώς μπορεί μια απλή κίνηση να κάνει έναν άνθρωπο στην άλλη άκρη του κόσμου πιο ευτυχισμένο; Δείτε τι συνέβη στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”», έγραψε ο δημοφιλής καλλιτέχνης στον λογαριασμό του στο Facebook, σχολιάζοντας την έκπληξη που επιφύλασσε στη θαυμάστριά του από τη μακρινή Ιαπωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις