Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μακαρόν – instagram: Η νέα ανοιξιάτικη τάση που έχει γίνει viral
PLUS

Μακαρόν – instagram: Η νέα ανοιξιάτικη τάση που έχει γίνει viral

Μακαρόν - instagram: Αυτή η τάση προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο.

Τα ανοιξιάτικα στολισμένα μακαρόν είναι μία νέα τάση που τρελαίνει όλο και περισσότερο κόσμο στο instagram. Χιλιάδες χρήστες έχουν κάνει αυτή τη συνήθεια viral, δημοσιεύοντας χιλιάδες εικόνες με αυτά τα υπέροχα γλυκά με λουλούδια αλλά και με υπέροχα φανταχτερά χρώματα. Πιο συγκεκριμένα, η Άνοιξη φέτος δεν «στόλισε» μόνο τα δέντρα γύρω μας με άνθη, αλλά και τα macarons (μακαρόν), αφού όπως φαίνεται οι ζαχαροπλάστες και όχι μόνο εμπνέονται από την εποχή και τους δίνουν ευφάνταστα χρώματα και λουλουδάτα σχέδια. Τα ντελικάτα μακαρόν ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη ιδιαίτερη γεύση τους, που αλλάζει ανάλογα με τη γέμιση τους στην συνταγή, αλλά και με τα διαφορετικά χρώματα που τους δίνουν όσοι τα φτιάχνουν και τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Αυτή την εποχή όμως, φαίνεται ότι θέλουν να μας εντυπωσιάσουν ακόμη περισσότερο, διακοσμώντας τα γλυκά και με ανοιξιάτικα μοτίβα.

Δείτε ακόμη: Με ποιον τρόπο τα τηγανητά φαγητά επηρεάζουν την υγεία μας

 

Συνταγή για εύκολα Μακαρόν από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

120 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σερβίρισμα

300 γρ. γκανάς, σοκολάτας
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
200 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
Περνάμε το μείγμα από μία σίτα. Αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα περνάμε ξανά από το μπλέντερ και μετά από τη σίτα. Δεν θέλουμε μεγάλα κομμάτια στο μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 5 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Με μία μαρίζ παίρνουμε τη μισή μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στον κάδο με την υπόλοιπη μαρέγκα την σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
Στο ένα μπολ βάζουμε το κίτρινο χρώμα, στο άλλο μπολ βάλουμε το κόκκινο χρώμα και το τρίτο μπολ το αφήνουμε άσπρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάρει χρώμα όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε τα μείγματα σε τρείς διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε σε δύο ταψάκια από ένα φύλλο σιλικόνης (silpat) και σχηματίζουμε με τα κορνέ τα μακαρόν. Χτυπάμε λίγο τα ταψάκια για να ισιώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ώστε να κάνουν κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.
Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε τις μαρμελάδες και τη γκανάς σε τρία κορνέ. Βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι από το μακαρόν από μία γεύση και καπακώνουμε με ένα άλλο κομμάτι ώστε να κάνουμε ένα σάντουιτς.
Για τη γκανάς βάζουμε σε ένα μπολ 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. κουβερτούρα και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μακαρόν και σερβίρουμε.

Tip

Η θερμιδομέτρηση αφορά τη γέμιση με τη γκανάς σοκολάτας.

Δείτε ακόμη:

Junk food και σωστή διατροφή πάνε μαζί; Ίσως!
Φάτε κεράσια! Το ζουμερό φρούτο με τις λίγες θερμίδες
Πίνετε ελληνικό καφέ; Αυτά είναι τα οφέλη του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις