Αθήνα

°C

Τρίτη

13

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Έλληνες εξωτερικού: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Έλληνες εξωτερικού: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Έλληνες εξωτερικού: Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των Ελλήνων του εξωτερικού έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των Ελλήνων του εξωτερικού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι εντοπίζεται πρόβλημα σε Έλληνες του εξωτερικού που φτάνουν στη χώρα και δεν έχουν ΑΜΚΑ. Έτσι, σύμφωνα με τον υφυπουργό, η λύση που δίνει η κυβέρνηση, είναι η δυνατότητα να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ οι Έλληνες του εξωτερικού μόνο για τον εμβολιασμό τους και ο οποίος μετά δεν θα έχει καμία χρήση. Παράλληλα, ο κ.Γεωργαντάς είπε ότι όποιος πολίτης δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού του θα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει ξανά τον εμβολιασμό του μετά από 30 ημέρες. Για την δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας, εξήγησε ότι αυτή μπορεί να γίνει μέχρι και τρεις ημέρες πριν το ραντεβού.

Εμβολιασμός

 

Επίσης, για να μην χάνεται καμία δόση των εμβολίων, πέραν από εμβολιασμούς σε μονάδες του στρατού, τα κενά καλύπτονται και μέσω λίστας αναμονής στην οποία μπορούν να προστεθούν όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Οι εν λόγω πολίτες βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσέλθουν και να εμβολιαστούν νωρίτερα αν υπάρξει κενό.

Εμβολιασμός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις