Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μέλη: Οι τρεις “φυλές” πίσω από τις αποφάσεις για τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μέλη: Οι τρεις “φυλές” πίσω από τις αποφάσεις για τα μέτρα

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μέλη: Αναλυτικά, οι τρεις "φυλές" στις οποίες έχουν χωριστεί οι ειδικοί της επιτροπής, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega.

Θυελλώδης αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων της Τετάρτης ενόψει αποφάσεων για τα μέτρα χαλάρωσης και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των μετακινήσεων, καθώς οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε τρεις φυλές.

Οι Ήπιοι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, η ήπια τάση υποστηρίζει ότι το σκληρό lockdown δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί και τα μέτρα δεν αποδίδουν. Υποστηρίζουν ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στα σπίτια και πρέπει οι συναντήσεις να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους που θα γίνεται με περισσότερο έλεγχο. Το άνοιγμα στο λιανεμπόριο θεωρούν ότι πρέπει να γίνει στις 5 Απριλίου κατά των πρότυπο των σούπερ μαρκετ και με selftest. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε οι αγορές στα μαγαζιά θα γίνονται μέσω αποστολής στο νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό και θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Pulse” για τον ΣΚΑΙ, τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε ποσοστό 42%, το 30% επιθυμεί την επαναλειτουργία των σχολείων, και το 14% των ερωτηθέντων θέλουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. “Αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά”, δήλωσε στα Παραπολιτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι Επιφυλακτικοί

Η συντηρητική τάση υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου. Οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία μαζί με το λιανεμπόριο, ενώ για την εστίαση θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξει μετά το Πάσχα, αλλιώς κινδυνεύει το καλοκαίρι. Ο στόχος του υπουργείου Παιδείας να επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων αλλά και οι εκπαιδευτικοί σε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον πιθανότατα να καθυστερήσει για μία εβδομάδα την επανέναρξη των σχολείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις 12 Απριλίου. Τα self – test που θα είναι υποχρεωτικά για καθηγητές και μαθητές αναμένεται να βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας γεγονός που θα πάει πιο πίσω την επιστροφή στα θρανία.

Οι σκληροί

Οι πιο σκληροί λένε όχι στην χαλάρωση των μέτρων καθώς δεν μειώνονται αρκετά κρούσματα και διασωληνωμένοι. Θεωρούν ότι πρέπει να καθυστερήσει οποιοδήποτε άνοιγμα της οικονομίας αλλιώς προειδοποιούν “η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο”.

Δείτε εδώ τα μέλη της Επιτροπής: 
Epitropi
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις