Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο στο Σχιστό: Συγκλονίζει η 20χρονη κοπέλα που επέζησε
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στο Σχιστό: Συγκλονίζει η 20χρονη κοπέλα που επέζησε

Τροχαίο στο Σχιστό: Σε θλίψη και πένθος έχει βυθιστεί η περιοχή του Περάματος μετά την είδηση ότι τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο

Στο μοιραίο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Πάρκο Σχιστού προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά επέβαιναν δύο ζευγάρια νέων. Από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης στις μπάρες και την τρελή πορεία που ακολούθησε, τα παιδιά εκσφενδονίσθηκαν δεκάδες μέτρα έξω από το διαλυμένο Ι.Χ. Μόνο η 20χρονη κοπέλα που φορούσε τη ζώνη της παρέμεινε δεμένη στη θέση της και τελικά σώθηκε με μικροτραυματισμούς.

Το μήνυμα που ανέβασε στο Facebook ραγίζει καρδιές: «Λυπάμαι πολύ για ό,τι αντίκρισαν τα μάτια μου, γιατί μόνο εγώ ξέρω. Το σοκ είναι μεγάλο. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών και να φοράτε πάντα ζώνη, αυτός είναι ο λόγος που είμαι ακόμα εδώ. Καλό ταξίδι».

Τραγικές ιστορίες…

Χθες οι φίλοι τους με δάκρυα στα μάτια, επισκέφτηκαν το σημείο που έγινε το μοιραίο για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη τους. Το ένα από τα δύο παιδιά, ο Αλέξανδρος, «έφυγε» σε ηλικία μόλις 25 χρονών. Καταγόταν κατά το ήμισυ από τη Ρωσία, υπηρέτησε σε σχολή αλεξιπτωτιστών και αναμενόταν να κάνει τα εγκαίνια της δικής του επιχείρησης.

Στις 25 Δεκεμβρίου, τρεις μήνες νωρίτερα, ο Αλέξανδρος ανέβαζε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το logo της δικής του επιχείρησης, ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στο Πέραμα. Ο αδερφός του δουλεύει στα καράβια. Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα, έφυγε για ένα μεγάλο μπάρκο, με τον Αλέξανδρο να γράφει στο facebook του: «Καλά ταξίδια να έχεις αδερφέ μου!!! Όμορφες καλές και ήρεμες θάλασσες- να προσέχεις και πανω απ’όλα υπομονή!!!». Μάλιστα, σύμφωνα με φίλους του, η μητέρα του τού πήρε αυτοκίνητο γιατί φοβόταν να κυκλοφορεί το παιδί της με μηχανάκι.

Η μεγαλύτερη από όλες τις αγάπες μου όμως φαίνεται πως ήταν η μητέρα του μιας και μέσα από το λογαριασμό του στο facebook έκανε συχνές αναφορές στη λατρεία που της είχε ποστάροντας διαρκώς φωτογραφίες αγκαλιά μαζί της.

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω post:

«ΜΑΜΑ!!! Σ’αγαπώ για όλες εκείνες της φορές που με σήκωσες όταν ήμουν πεσμένος. Για όλες εκείνες της φορές που αντάλλαξες το ζεστό σου χαμόγελο για το κατσούφιασμά μου. Η για όταν χρειάστηκες κάτι για τον εαυτό σου, αλλά έδωσες προτεραιότητα σε μένα. Για όλα τα όνειρα που μοιραστήκαμε,και τα δάκρυα και τα γέλια. Σ’ αγαπώ, μαμά, με όλη μου την καρδιά».

Το δεύτερο αγόρι από το Πέραμα που έχασε τη ζωή του στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα, ήταν αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου. Εργαζόταν ως διανομέας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του εργαζόταν και ως dj όποτε.

Ανάμεσα στα θύματα και η νεαρή Ιωάννα.

Τι λέει πραγματογνώμονας για το σημείο

Το Star με τη βοήθεια ειδικού πραγματογνώμονα, έκανε αυτοψία στο σημείο – καρμανιόλα και μίλησε με φίλους των άτυχων παιδιών. Όπως αναφέρει, είναι ένα άκρως επικίνδυνο σημείο, μία απότομη δεξιά στροφή και το οδόστρωμα πεπαλαιωμένο. Εξετράπη της πορείας, είχε πλάγια ολίσθηση. Μάλιστα, προκύπτουν δύο ερωτήματα, που χρειάζονται απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τον ίδιο:

Αν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος για να κάνει έναν ελιγμό και να αποφύγει. Γιατί δεν κράτησαν οι μπάρες και έσπασαν…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις