Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Marc Alpha σήμερα: Υπεροχή Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc Alpha σήμερα: Υπεροχή Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Δημοσκόπηση Marc Alpha σήμερα: Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc δείχνει ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα «ποιος πολιτικός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός».

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc δείχνει ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα «ποιος πολιτικός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αυτή, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 50,7%, έναντι 22,8% των ερωτηθέντων που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αντίστοιχα, το 26,5% του δείγματος της δημοσκόπησης απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση δείχνει πως οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως τα πράγματα στη χώρα θα εξελίσσονται χειρότερα αν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 49,3%. Ένα ποσοστό 29,6% απαντά πως η κατάσταση θα ήταν περίπου ίδια, ενώ 15,3% πιστεύει πως θα ήταν καλύτερη από την τωρινή.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει πως το 40,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως την μεγαλύτερη ευθύνη για την όξυνση της πολιτικής κατάστασης φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με 29,9% να απαντούν τη ΝΔ. Ποσοστό 18,5% δηλώνει πως τόσο το κυβερνών, όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντοπολίτευσης ευθύνονται εξίσου για την πόλωση. Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha δείχνει πως οι ερωτηθέντες είναι μοιρασμένοι αναφορικά με την αισιοδοξία τους για το μέλλον, με 49,1% να δηλώνουν αισιόδοξοι για τον τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα το 2021.

Η δημοσκόπηση ζητά από τους ερωτηθέντες να δηλώσουν το ζήτημα που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα από δω και στο εξής, με το 45% να απαντά πως χρειάζεται εκσυγχρονισμός του κράτους και 39,5% να εστιάζει στη διατήρηση της εθνικής μας ακεραιότητας. Άλλωστε, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως πλειοψηφικά οι πολίτες θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ως το καλοκαίρι ή ακόμη και μέχρι το τέλος του 2021. Τέλος, σε ό, τι έχει να κάνει με το εμβόλιο, 54,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως προτίθεται να το κάνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Αντίστοιχα ποσοστό 14,8% εμφανίζεται θετικό σε ό, τι αφορά τον εμβολιασμό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις