Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25 Μαρτίου 2021 Ρέθυμνο: Η τεράστια ελληνική σημαία που σηκώθηκε με γερανό
ΕΛΛΑΔΑ

25 Μαρτίου 2021 Ρέθυμνο: Η τεράστια ελληνική σημαία που σηκώθηκε με γερανό

25 Μαρτίου 2021 Ρέθυμνο: Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Άγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησαν από το πρωί στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης ενώ από χθες το βράδυ Τετάρτης μέχρι και απόψε, πόλεις και χωριά του νομού φωταγωγούνται.

Οι προετοιμασίες του συλλόγου είχαν ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη 23 Μαρτίου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και να πραγματοποιηθεί η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας 300 τετραγωνικών μέτρων.

Μία σημαία 300 τ.μ υψώθηκε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη χωρίς την παρουσία πολιτών λόγω των υγειονομικών μέτρων αλλά την τιμητική παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Βρακοφόρων καθώς και ιππέων του συλλόγου Γεωργαλίδικων αλόγων «’Αγιος Γεώργιος». Η σημαία όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσιφος, «κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους. Για όλους εκείνους στους οποίους οφείλουμε τιμή αλλά και υπόσχεση ότι εμείς σήμερα μπορούμε ενωμένοι να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, την πίστη μας, την πατρίδα μας, σεβόμενοι τις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις