Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάσος χιόνια: Στα λευκά «ντύθηκε» το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος χιόνια: Στα λευκά «ντύθηκε» το νησί

Θάσος χιόνια: Πολλά χρόνια είχαν να δουν να πέφτει τόσο χιόνι, οι κάτοικοι της Θάσου, στα τέλη Μαρτίου.

Πολλά χρόνια είχαν να δουν να πέφτει τόσο χιόνι, οι κάτοικοι της Θάσου, στα τέλη Μαρτίου και πολλοί από αυτούς ξαφνιάστηκαν όταν περίπου στη 1:00 μμ άρχισε να το στρώνει. Μέσα σε περίπου 1,5 ώρα, το χιόνι έφτασε σε πολλά σημεία τα 8-10 εκατοστά, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από το μηδέν. Αποτέλεσμα ήταν πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν στον δρόμο Λιμένα – Παναγίας, καθώς δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο στο οδικό δίκτυο κοντά στο χωριό της Παναγίας, όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο δημιουργούσε ευνοϊκότερες συνθήκες για τη χιονοκάλυψη. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και η διακοπή της χιονόπτωσης λίγο μετά τις 2.30μμ, βοήθησε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν.

Κακοκαιρία: Απίστευτη χιονόπτωση στο κέντρο της Ξάνθης

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, η θερμοκρασία στη Ξάνθη, την Τετάρτη (24/03), έπεσε πέντε με οχτώ βαθμούς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να χιονίζει ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης. Η πρωινή ηλιοφάνεια με την οποία ξύπνησαν οι κάτοικοι της Ξάνθης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν μόνο προσωρινή, καθώς στη διάρκεια της μέρας οι καιρικές συνθήκες μεταβλήθηκαν ραγδαία, με αποτέλεσμα ο καιρός να επιδεινωθεί.

Το χιόνι έχει ήδη σκεπάσει τις στέγες των σπιτιών και τους δρόμους, ενώ μεγαλύτερη και πυκνότερη είναι η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές της περιφερειακής ενότητας. Το όλο σκηνικό του καιρού που έχει διαμορφωθεί θυμίζει χειμώνα, προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων της Ξάνθης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις