Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25 Μαρτίου καιρός – Μαρουσάκης: “Αλλάζει το σκηνικό” με χιόνια και στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

25 Μαρτίου καιρός – Μαρουσάκης: “Αλλάζει το σκηνικό” με χιόνια και στην Αθήνα

25 Μαρτίου καιρός - Μαρουσάκης: Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε λίγες ώρες από τα βορειοανατολικά, η κακοκαιρία θα αφορά περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο και θα έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά της, τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα καθώς και το τσουχτερό κρύο. Επιπλέον, χιόνια θα έχουμε και στο νομό Αττικής από τα ξημερώματα αύριο με έμφαση τα ορεινά – ημιορεινά αλλά και πιο χαμηλά στα βόρεια τμήματα. Δεν αποκλείεται η στρατιωτική παρέλαση να γίνει συνοδεία χιονονιφάδων μιας και εκείνη τη χρονική στιγμή η ψυχρή εισβολή θα βρεθεί στην κορύφωσή της.

Ο καιρός της Τετάρτης θα χαλάσει το βράδυ

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σήμερα το μεσημέρι. Προς το απόγευμα όμως «από τα βόρεια θα ξεκινήσουν να πλησιάζουν νέα νεφικά συστήματα. Θα είναι το κυρίως πιάτο της πολύ ισχυρής ψυχρής εισβολής που θα κορυφώσει τη δράση της αύριο, σε αρκετές περιοχές». Σε ό,τι αφορά τον σημερινό καιρό, ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν οι νεφώσεις, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα. Συγκεκριμένα για την Αττική, θα επικρατήσουν νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, καθώς και χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η συννεφιά που θα συνοδευτεί από χιονόνερο (πρωί) και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Πιο βαρύς θα είναι ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προβλέπει χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -4 έως 7 βαθμούς. Άστατος θα είναι ο καιρός και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια άγαλμα

«Δεν αποκλείεται να δούμε χιονονιφάδες στην παρέλαση της Αθήνας»

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της πρόγνωσης του κ. Μαρουσάκη αφορά την αυριανή μέρα. «Από σήμερα αναμένουμε μια νέα πολική αέρια μάζα, αυτή τη φορά από την περιοχή της Ουκρανίας. Το ψυχρό κύμα θα κορυφωθεί την Πέμπτη, ανήμερα της εθνικής εορτής. Εκεί περιμένουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα στην ανατολική χώρα» σημείωσε αρχικά. Όπως εξήγησε αύριο, 25η Μαρτίου, αναμένονται χιονοπτώσεις σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. «Δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δούμε την παρέλαση να διεξάγεται με χιονονιφάδες στο κέντρο της πόλης της Αθήνας» τόνισε καταλήγοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε ακόμη:

Η τεράστια ελληνική σημαία στο κάστρο του Άργους

Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αθήνα – Πότε ξεκινά η λειτουργία τους

Ένα μουσικό αφιέρωμα στο 1821 από την Περιφέρεια Αττικής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις