Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25 Μαρτίου 2021 Άργος: Η τεράστια ελληνική σημαία στο κάστρο της πόλης
ΕΛΛΑΔΑ

25 Μαρτίου 2021 Άργος: Η τεράστια ελληνική σημαία στο κάστρο της πόλης

25 Μαρτίου 2021 Άργος: Τριακόσια τετραγωνικά σημαία στο κάστρο του Άργους τοποθετήθηκε σήμερα παραμονή της 25η Μαρτίου για να τιμηθεί η Εθνική επέτειος και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τριακόσια τετραγωνικά σημαία στο κάστρο του Άργους τοποθετήθηκε σήμερα παραμονή της 25η Μαρτίου για να τιμηθεί η Εθνική επέτειος και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στον μεγάλο εορτασμό για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 συμμετέχει κάθε Έλληνας και Φιλέλληνας απανταχού της Γης. Σε αυτόν τον Πανελλήνιο εορτασμό συμμετέχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρωτοβουλίες που τηρούν τους περιορισμούς που μας επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού.

Στην Αργολίδα, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, πέραν της σημαίας που αναρτήθηκε σήμερα στο κάστρο, δημιούργησε επετειακό λογότυπο το οποίο θα φέρει για όλο το 2021 παράλληλα με το επίσημο λογότυπο του.

Πέραν τούτου, δημιουργεί μια ανοιχτή έκθεση στο κέντρο της πόλης με προσωπογραφίες ηρώων του 1821 καθώς και ποιήματα ποιητών που εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση. Λάβαρα και σημαίες της επανάστασης από κάθε σημείο της Ελλάδας θα κοσμούν το Δημαρχείο και τα Δημοτικά κτίρια όλων των Κοινοτήτων.

Ελληνική σημαία Άργος Ελληνική σημαία Άργος Ελληνική σημαία Άργος

Η τεράστια σημαία στην Αργολίδα

Άλλη μια εντυπωσιακή ελληνική σημαία έκανε σήμερα, Τρίτη, την εμφάνισή της σε ελληνική πόλη και συγκεκριμένα στη Νέα Κιό της Αργολίδας με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Την πρωτοβουλία για τη σημαία σε κεντρικό κτήριο στην πλατεία της Νέας Κίου ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Αθανασόπουλος. Η σημαία έχει εμβαδόν 140 τ.μ. και αναρτάται σε κάθε Εθνική επέτειο τα τελευταία χρόνια.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές σημαίες στη χώρα μας. Την σημαία ο κύριος Αθανασόπουλος την αφιέρωσε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον φονικό ιό και φυσικά στους ήρωες γνωστούς και άγνωστους που αγωνίστηκαν δίνοντας την ζωή τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τούρκικο ζυγό.

Ελληνική σημαία Αργολίδα

Εντυπωσιακές εικόνες από τον Πειραιά: Η ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας

Ετυπωσιάζουν οι εικόνες από τη μεγάλη ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας στον Πειραιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ο δήμος Πειραιά τοποθέτησε σήμερα Τετάρτη (24/3) τη γαλανόλευκη στην Πειραϊκή (Όρμος Αφροδίτης) τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την επανάσταση αλλά και τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα. Η σημαία απλώθηκε πάνω στο νερό σε μικρό κολπίσκο και δέθηκε με σκοινιά στα βράχια στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη με τη συμμετοχή μπάντας.

Ελληνική σημαία στη Θάλασσα Ελληνική σημαία στη Θάλασσα Ελληνική σημαία στη Θάλασσα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις