Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25 Μαρτίου 2021 Σύνταγμα: Το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με λουλούδια
ΕΛΛΑΔΑ

25 Μαρτίου 2021 Σύνταγμα: Το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με λουλούδια

25 Μαρτίου 2021 Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, με τη διεξαγωγή της δεύτερης δοκιμαστικής παρέλασης, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ σκοπός των εκδηλώσεων, με δεδομένο ότι συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, είναι να τιμηθούν οι αγώνες των προγόνων μας και ταυτόχρονα οι απανταχού Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού γένους.

Παράλληλα, μέσα από την παρέλαση των τμημάτων και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων θα εκπεμφθεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821. Στο Σύνταγμα τοποθετήθηκαν 200 ελληνικές σημαίες για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Κατασκευάστηκαν επίσης ανθικά ψηφιδωτά με τις ημερομηνίες 1821 και 2021.

Σύνταγμα 25 Μαρτίου Σύνταγμα 25 Μαρτίου Σύνταγμα 25 Μαρτίου Σύνταγμα 25 Μαρτίου

Η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

-Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.

-Παιδιά με παραδοσιακές στολές.

-Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)

-Έφιππο τμήμα.

-Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη

-Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.

-Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).

-Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».

-Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.-Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

-Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

-Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων καθώς και ελλιμενισμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις