Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμός υγειονομικών Ελλάδα: «Πειθαρχικά μέτρα σε όσους αρνούνται να το κάνουν»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός υγειονομικών Ελλάδα: «Πειθαρχικά μέτρα σε όσους αρνούνται να το κάνουν»

Εμβολιασμός υγειονομικών Ελλάδα: Θέση υπέρ του υποχρεωτικού χαρακτήρα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς που λαμβάνουν μέρος στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μέτρα προστασίας από τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών εξήγησε ότι είναι δικαίωμα του καθενός αν θα εμβολιαστεί ωστόσο ειδικά για τους υγειονομικούς, το δικαίωμα αυτό σταθμίζεται με το δικαίωμα των περισσότερων για την προστασία της υγείας τους. Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε δε την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από υπηρεσίες που έχουν επαφή με ασθενείς ή την επιβολή πειθαρχικών μέτρων πλην της απόλυσης.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους. Ειδικά όταν αυτός είναι επαγγελματίας στον χώρο της υγείας και αρνείται να εμβολιαστεί τότε θα πρέπει να αλλάξει χώρο εργασίας και αν το αρνηθεί να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο πλην της διάταξης απολύσεως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λοβέρδος στη βουλή με μάσκα

Πλησιάζουν το 1,5 εκατ. οι εμβολιασμοί -Πόσα εμβόλια και ποιων εταιρειών θα έρθουν στη χώρα το επόμενο διάστημα

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στους εμβολιασμούς κατά του κορoνοϊού, ενώ το τρίτο κύμα συνεχίζει να πιέζει το σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έδωσε χθες το υπουργείο Υγείας και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ως τώρα έχουν γίνει 1.464.000 εμβολιασμοί, με 993.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης να πλησιάζει το 10% (9.74%). Σύμφωνα επίσης με τον κ. Θεμιστοκλέους, 471.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη και την δεύτερη δόση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ξεπεραστεί το όριο του 1 εκατομμυρίου πολιτών που θα έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου κατά του κορoνοϊού.

Το χρονοδιάγραμμα της παραλαβής των επόμενων εμβολίων

Με τα εμβολιαστικά κέντρα να πληθαίνουν (ανοίγουν άλλα δύο mega κέντρα την 1η Απριλίου στο Ελληνικό και το Περιστέρι και συνολικά 272 κέντρα στις αρχές του επόμενου μήνα), το σχέδιο «Ελευθερία» συνεχίζει να τρέχει καθώς σύντομα αναμένονται και νέες δόσεις του εμβολίου κατά του κορoνοϊού. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα παραλαβής τους, η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις το επόμενο διάστημα.

Εμβόλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις