Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/3: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/3: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/3: Έσπασε το ρεκόρ της 17ης Μαρτίου, όταν και ανιχνεύτηκαν 3.465 κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, 3.586 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Η επιστράτευση

Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, που δοκιμάζονται από την πανδημία, τοποθετούνται από σήμερα το πρωί 206 ιδιώτες γιατροί.
Ο Αναστάσιος Παπαλευθέρης, πνευμονολόγος στα Μέγαρα, είναι ένας από τους γιατρούς που επιστρατεύτηκαν για να στηρίξουν το χειμαζόμενο ΕΣΥ. Ο κ. Παπαλευθέρης είναι ένας από τους 14 ιδιώτες που πήραν φύλλο πορείας για το Θριάσιο Νοσοκομείο, που χθες, μετά από 34 εισαγωγές covid σταμάτησε να δέχεται περιστατικά. «Δεν ξέρω πώς έγινε η επιλογή, παρ’ όλα αυτά τιμή μου χαρά μου και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συναδέλφους μου» σημείωσε ο κ. Παπαλευθέρης.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, πριν το υπουργείο καταφύγει στην επίταξη θα μπορούσε να βρει και άλλες, πιο ενδεδειγμένες λύσεις. Στην Αττική, oι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τις 2.500, ενώ 390 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι, τόσο εντός όσο κι εκτός ΜΕΘ, γεγονός που απαιτεί επειγόντως ανάπτυξη νέων κλινών Εντατικής Θεραπείας. Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη, στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα non covid περιστατικά μπαίνει το 251 ΓΝΑ, καθώς και ο «Ερυθρός Σταυρός» ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας covid περιστατικών.

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των κλινών ΜΕΘ στους χώρους των ειδικών Καρδιοχειρουργικών και Θωρακοχειρουργικών Μονάδων.

Πάνω από 90% η προσέλευση των επιταγμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση των γιατρών που επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας, είναι αρκετά ικανοποιητική, φτάνοντας και πάνω από το 90%. Όσοι δεν εμφανιστούν, κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση τριών μηνών, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις