Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25 Μαρτίου 2021 Σύνταγμα: Γέμισε σημαίες, συνεχίζονται οι προετοιμασίες
ΕΛΛΑΔΑ

25 Μαρτίου 2021 Σύνταγμα: Γέμισε σημαίες, συνεχίζονται οι προετοιμασίες

25 Μαρτίου 2021 Σύνταγμα: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από την πλατεία Συντάγματος ενόψει του εορταστικού διημέρου για την 25η Μαρτίου.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από την πλατεία Συντάγματος ενόψει του εορταστικού διημέρου για την 25η Μαρτίου και τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Συνεργεία έχουν καθαρίσει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση σημαιών σε σημεία επί της Βασιλίσσης Αμαλίας, στην πλατεία Συντάγματος και κτίρια γύρω από αυτή. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες για το στήσιμο της εξέδρας από όπου οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση.

Ελληνικές σημαίες Στολισμός Συντάγματος Στολισμός Συντάγματος Στολισμός Συντάγματος Στολισμός Συντάγματος Στολισμός Συντάγματος

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί στα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρευρεθούν επίσημοι από όλο τον κόσμο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και για την αυριανή εκδήλωση – ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη. Για ένα διήμερο θα απλωθεί ένα “δίχτυ ασφαλείας” πάνω από την Αθήνα.

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να ισχύουν από νωρίς αύριο (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Τέλος, σε “φρούρια” θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις